L’1 de desembre, tindrà lloc la jornada “El viatge a la pau”, que organitza el Gabinet de Comunicació i Educació i el Màster en Periodisme de Viatges de la UAB. El programa inclou ponències de destacats periodistes de nivell internacional i una taula rodona que, a les 18:50 h, reunirà persones guardonades amb els premis Nobel de la pau de 2020 (Miguel Barreto, director regional de el Programa Mundial d’Aliments), 2016 (Juan Manuel Santos, expresident de Colòmbia), 1992 (Rigoberta Menchú, líder indígena guatemalenca) i 1987 (Óscar Arias, expresident de Costa Rica). El debat podrà ser seguit per YouTube i la plataforma Zoom i serà moderat per Margarita Cedeño, exvicepresidenta de la República Dominicana.

El debat entre els premis Nobel, que reflexiona sobre els èxits i reptes que la pau ens planteja com a societat i com a planeta, tancarà una jornada que començarà a les 9 h i reunirà més d’una vintena de periodistes, escriptors, activistes i líders diferents projectes i iniciatives que lluiten per la pau en diferents enclavaments del món. Aquesta trobada representa la novena edició de la Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura, que se celebra anualment a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Programa de la jornada | UAB

L’esdeveniment s’ha Organitzat al voltant de diàlegs en els quals participaran Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO, que pronunciarà la primera ponència de la trobada; els periodistes i acadèmics José Manuel Pérez Tornero, David Jiménez, Iñaki Gabilondo, Santiago Tejedor, Plàcid-Garcia Planas, Rosa María Calaf, Sara Rancaño, Xavier Aldekoa, Mikel Ayestarán, Mar Abad, Martín Caparrós, María Eugenia Mosquera, Leila Guerriero, Agus Morales, Jaime Abello, Gabriel Torres, Paty Godoy, Jordi Évole, Laura Cervi, Cristina Pulido, Diana Sanjinés, Santiago Giraldo i Tapio Varis; així com les líders i activistes Adonaí Rincón, Jelen Amador i Adiela Mera Paz. El programa de la jornada inclourà també la presentació dels projectes de l’Alumnat del Màster en Periodisme de Viatges de la UAB i la presentació de l’Expedició Tahina-Can 2021.

La inauguració institucional de la trobada, a les 9 h, comptarà amb les intervencions de rector de la UAB, Javier Lafuente; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació, María José Recoder; el director del Gabinet de Comunicació i Educació, José Manuel Pérez Tornero; el director de el Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació, Santiago Tejedor; i el director de la Fundació Autònoma Solidària, Jordi Prat.

Aquesta jornada està organitzada amb el suport de Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació i la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, així com de la Fundació Autònoma Solidària (a través del projecte “Planeta UAB: El viatge a l’altre”), la Càtedra UNESCO per a la qualitat del periodisme, la Fundació Gabo, el projecte Intercampus i l’Associació iberoamericana ATEI.

Si hi voleu participar, podeu llegir el programa i inscriureus a través d’aquest enllaç. També podeu apuntar-vos a través d’aquest formulari.

FOTO PORTADA: Rigoberta Menchú, activista i líder indígena guatemalteca, premi Nobel de la Pau 1992 | Cedida