9’2 milions d’euros per l’atenció primària a la zona de Bellaterra

by | nov. 30, 2020 | Societat

El CAP de Serraparera és el centre de salut de referència dels bellaterrencs | Google

El Departament de Salut va explicar la setmana passada als alcaldes del Vallès Occidental, a on es troba Bellaterra, com potenciarà encara més un dels àmbits i pilars fonamentals del sistema nacional de salut de Catalunya: l’atenció primària. En les trobades també van participar els municipis del Vallès Oriental, el Barcelonès Nord i Maresme .

Salut ho farà amb el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, que va més enllà de l’impacte que genera la COVID-19 i que compta amb una assignació total a la Regió Sanitària Barcelona-Metropolitana Nord de 22,6 milions d’euros fins al 2022. Aquesta quantitat correspon a les assignacions als sectors sanitaris del Vallès Occidental (9,2 M€), Barcelonès Nord i Maresme Central (8 M€) i Vallès Oriental (5,4 M€).

Les aportacions s’han presentat desglossades per àrees de gestió assistencial i/o municipis, amb l’import corresponent al 2020 i al 2021. Cal destacar les aportacions globals a grans municipis com: Badalona (2,7 M€ fins al 2022); Sabadell (2,6 M€); Terrassa (2,4 M€); Santa Coloma de Gramenet (1,3 M€); Mataró (1,6 M€); o Sant Cugat del Vallès (1 M€).

Amb aquesta assignació es finançaran programes conjunturals per donar resposta a la COVID-19, com la incorporació de gestors COVID i de referents COVID Salut i Escola, i també programes estructurals per millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l’atenció a la cronicitat, incorporar treballadors socials i incrementar el suport administratiu i tecnològic.

Imatge d'una prova PCR | ACN
Imatge d’una prova PCR | ACN

Amb el desplegament imminent d’aquestes mesures, el Departament de Salut posa en marxa el pla d’enfortiment i transformació que està dissenyant des de fa mesos, i que la pandèmia ha accelerat. L’objectiu és millorar l’accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat, amb la incorporació de més professionals, enfortint el rol assistencial, maximitzant les competències professionals i incorporant altres perfils, així com les noves tecnologies.

Durant les reunions de la setmana del 23 al 29 de novembre amb els alcaldes i alcaldesses, la gerent de la Regió Sanitària Barcelona-Metropolitana Nord, Anna Aran, ha confirmat que el procés de contractació de nous professionals ja s’està produint i ha qualificat aquest Pla com “la gran palanca assistencial que ha de tenir l’atenció primària”.

Aran també va explicar l’estratègia de cribratges massius que s’han tornat a posar en marxa aquesta setmana i de cribratges més selectius que es duran a terme en breu, com els de joves majors de 18 anys d’entitats esportives.

FOTO PORTADA: El CAP de Serraparera de Cerdanyola és el centre de salut de referència dels bellaterrencs | Google

Vols llegir més…?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

1 Comentaris

1 Comment

  1. JORDI BAS

    Molt bona notícia. Solament cal saber si s’atendran les necessitats de la nostra població, que és Bellaterra. Molt em temo que continuarem com sempre: fent voluntariat infructuós a “comissions de sanitat” mentre els polítics de l’Administració local i el CatSalut es passen el problema. Conculcant el dret a la Salut de la colònia cerdanyolenca. Tan de bo m’erri.

    Reply

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: