NADAL no són només els regals, grans cistelles de menjar, cava i bon vi, dies de festa… No, no, no… NADAL és una altra cosa molt més important que tot això i que sovint la gent oblidem…

NADAL és en realitat l’arribada del nen Jesús a la nostra vida i que un altre cop neix per nosaltres.

Aquest NADAL, possiblement serà més silenciós i amb més profunditat, més semblant al de la primera vegada, allà on va néixer el nen Jesús en soledat.
Aquest NADAL, serà sense tantes llums als carrers, però amb l’Estel de Betlem en tota la seva immensitat.
Aquest NADAL, serà sense cavalcades colossals, però amb la humilitat de sentir-nos com pastorets cercant la veritat.
Aquest NADAL, serà sense grans reunions familiars al voltant de la taula, però això sí, amb absències notables que recordarem amb devoció, però es farà present el nostre Déu que l’omplirà tot.

QUE NO HI HAURÀ NADAL, AQUEST ANY?… És clar que si!!!

Aquest NADAL, els carrers no hi estaran plens de gom a gom, però el nostre cor bategarà amb força per allò que està a punt d’arribar.
Aquest NADAL, no hi haurà revetlles, ni reclams, per viure el misteri sense por del “bitxo”, ni sortirem al carrer sense oblidar-nos la mascareta.
Aquest any, i tant que hi haurà NADAL!, perquè Déu és al nostre costat i comparteix, com ho va fer Jesús al pessebre, la nostra pobresa, la nostra prova, el nostre plor, la nostra angunia, i la nostra orfandat.

I per tant no ens oblidem del nostre pessebre on no hi falti ningú: el caganer, els pastorets, les bestioles, el riu, els Mags d’Orient (encara lluny, però) l’ase, el bou, la Verge Maria, el Sant Josep, el petit nen Jesús i l’estel que ens guiarà a tots… Perquè presideixi la nostra llar aquest NADAL, perquè tots necessitem una llum divina enmig de tanta foscor.

I TANT QUE HI HAURÀ NADAL!!”

Luís Muntañola Sanz, veí de Bellaterra

FOTO PORTADA: La parròquia de la Santa Creu, engalanada durant el Pessebre Vivent 2019 | Toni Alfaro