L’EMD aprova un crèdit de 90.000 euros amb el Banc de Sabadell

by | des. 1, 2020 | Economia, Política

Moment de la votació durant l'únic punt del Ple de dilluns | Redacció

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra va aprovar un crèdit amb el Banc de Sabadell per un import de 90.000 euros per un any. Ho va fer a través d’un plenari extraordinari urgent de la Junta de Veïns de Bellaterra, que es va convocar per aquest dilluns 30 de novembre, durant el mateix dia. La urgència de la convocatòria va ser criticada per Esquerra Republicana a Bellaterra.

I és que l’aprovació d’aquesta línia de crèdit és un procediment administratiu que es repeteix any rere any. Enguany, però, segons indicava la mateixa secretària de l’EMD de Bellaterra, tota una sèrie de despropòsits relacionats amb la falta d’experiència dels encarregats de la tramitació tant al Banc de Sabadell com a l’Ajuntament de Cerdanyola, van impedir una aprovació a temps.

Segons indicava el president de l’EMD, Ramon Andreu, “la pòlissa de crèdit venç al mes d’octubre, ja porta un mes vençuda, i la renovació d’aquesta pòlissa s’ha demorat molt pels tràmits amb l’Ajuntament”. Alhora, defensaven que la tasca s’havia fet bé des de Bellaterra, ja que van començar la tramitació al mes de setembre.

D’altra banda, Andreu defensava la necessitat d’aprovar urgentment la renovació del crèdit, ja que “no volem que l’Entitat Municipal es trobi en un moment en què no pugui afrontar els pagaments que ha d’afrontar a finals d’any“. Segons avançava, l’EMD rebrà els diners al mes de gener.

Des d’Esquerra Republicana de Bellaterra es va criticar especialment el funcionament de l’entitat i el context de l’aprovació del crèdit: “lamentar que un any més seguim fent ús de la fórmula extraordinària urgent -que està prevista per quan cau un llamp, hi ha una riuada o un accident gros, per coses que són de tipus administratiu”, deia Quim Oltra. “És desolador veure que funcionem d’aquesta manera”, finalitzava el portaveu republicà.

La demanda del crèdit es va aprovar amb els vots a favor de Gent per Bellaterra i Convergents, i l’abstenció d’ERC Bellaterra.

Cal recordar que cada assistència al Ple implica 90 euros per cadascun dels vocals, segons es va pactar a l’inici del mandat.

Podeu veure el vídeo de tota la sessió a aquest enllaç.

Vols llegir més…?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. [VÍDEO] Ple extraordinari urgent de l'EMD de Bellaterra, el 30 de novembre de 2020 - BellaterraDiari - […] llegir la crònica aquí i veure el vídeo a […]
  2. L'EMD aprova definitivament una taxa per cobrar a les empreses de subministrament - BellaterraDiari - […] L’EMD de Bellaterra va aprovar amb l’abstenció d’Esquerra, aquest dimarts i de forma definitiva, recaptar la taxa de sòl,…
  3. L'últim BellaterraDiari en paper de l'any ja és al carrer - BellaterraDiari - […] de la nova escola que es preveu obrir al poble, l’aprovació in extremis d’un crèdit de 90.000 euros per…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: