Un lent procés ha acabat esclarint parcialment l’atorgació d’una petita subvenció que l’EMD de Bellaterra va demanar a la Diputació de Barcelona en nom de l’associació cultural Fòrum Bellaterra, el passat mes d’agost.

L’associació bellaterrenca es dedica a organitzar tertúlies culturals sobre diferents temes d’actualitat i la seva Junta Directiva descobria amb sorpresa el mes d’agost passat una petita subvenció feta en el seu nom per part de l’administració bellaterrenca.

“No sabíem res d’aquest tema, en cap moment l’EMD ens va demanar ni comentar res de l’ajut, tampoc ens ho va comunicar quan se’ls hi va adjudicar”, diuen des de la Junta Directiva. Aquesta adjudicació arribava el 31 d’agost i la xifra era de 1.000 euros pel Fòrum i poc més de 1.500 per participació ciutadana.

Preguntat repetidament el president de l’EMD per la qüestió, 3 mesos més tard comentava que l’EMD demana una “subvenció per despesa corrent de Cultura“, ja que dediquen molt pressupost a les entitats. “Les activitats periòdiques com la del Fòrum Bellaterra ens suposen una despesa pels tòtems, la sala, la climatització, la taula…”, deia el president. I opinava que el procediment s’havia fet “tot correcte”, malgrat l’estirat temps que ha suposat la comunicació a l’associació implicada i la firma dels qui feien la petició.

La junta de l’associació cultural va demanar reunió amb el president, una reunió que, segons reivindiquen, va haver de ser tramitada per instància oficial i, tot i això, va tardar un mes i mig en respondre. No va ser fins després de molt reclamar que el president va atendre’ls i finalment va donar explicacions el passat dia 27 de novembre al Consell de Cultura de l’EMD.

Per acabar, els diners adjudicats aniran íntegrament destinats a l’EMD de Bellaterra i no a Fòrum Bellaterra, com en un principi es podia pensar.

FOTO PORTADA: Collage amb fotos del Fòrum Bellaterra i l’EMD | Redacció