L’entrega del cinquè Premi Frederic Roda de Teatre es podrà seguir per Youtube

by | des. 1, 2020 | Cultura

Entrega del premi a Lluïsa Cunillé, durant la primera edició del premi | Arxiu

La Diputació de Barcelona retransmetrà enguany l’entrega del Premi Frederic Roda de Teatre en directe per Youtube. Segons indicava en un comunicat l’organisme supramunicipal, la cerimònia se celebrarà en honor al dramaturg bellaterrenc el pròxim dijous 3 de desembre, a les 10.30 h.

Creat l’any 2014 per l’Agrupació Dramàtica Barcelona, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el suport d’Òmnium Cultural, el premi ret homenatge a la memòria del dramaturg de Bellaterra, Frederic Roda, qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en les seves diverses facetes de cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral.

El concurs, que es va obrir en la seva cinquena edició el passat mes de juny, atorgarà un premi de 8.000 euros per al guanyador i de 4.000 euros per al finalista. D’altra banda, la retransmissió en directe haurà de substituir al tradicional acte públic enguany, a causa de les mesures de seguretat sanitària per la COVID-19.

L’acte durarà aproximadament 40 minuts, i serà presentat per la periodista Laura Contreras del programa Escenari de La Xarxa. A més, hi haurà una lectura de fragments dels textos guanyadors a càrrec de Marta Buchaca, guanyadora de l’edició de 2019.

Des de l’any 2018, la Diputació dóna un nou impuls a aquest premi convidant els representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat. El premi de l’edició 2018 va ser per a la peça “Lamarr: natura morta” de Carles Batlle i anteriorment els guardonats havien estat Lluïsa Cunillé per “Boira” l’any 2014 i David Plana per “Els encantats” i Josep Maria Miró per “La travessia” l’any 2015.

Què és l’Agrupació Dramàtica de Barcelona?

El 15 de maig de 2014 es va tornar a constituir l’Associació ADB (Agrupació Dramàtica de Barcelona) amb l’objectiu de promoure el Premi Frederic Roda de Teatre i incorporar-lo a la Festa de les lletres catalanes de La Nit de Santa Llúcia. Amb aquesta incorporació, el teatre recuperava la seva presència en la festa després de molts anys d’absència.

Reviure les sigles ADB (1955-1963) -grup fundat per Ferran SoldevilaLluís OrdunaPau Garsaball i Frederic Roda com a secció del Cercle Artístic de Sant Lluc– per a impulsar el premi, és el reconeixement a una generació que va treballar per a la recuperació del teatre a Catalunya.

Durant 3 anys el Premi es va lliurar en la nit de Sant Llúcia fins que Òmnium Cultural el va descartar. Després d’un any d’impàs, la Diputació de Barcelona, i gràcies a Juanjo Puigcorvé, aleshores Diputat de Cultura, el Premi va renéixer.

GUANYADORS PREMI FREDERIC RODA DE TEATRE

2014   Lluisa Cunillé amb “Boira”

2015   David Plana amb “Els encantats”  i Josep M. Miró amb “La travessia

2016   Desert

2017   No convocat

2018 Carles Batlle amb  “Monroe-Lamarr (natura morta)

2019 Marta Buchaca amb “Rita

FOTO PORTADA: Entrega del premi a Lluïsa Cunillé per part de Frederic Roda Fábregas, fill de Frederic Roda Pérez, durant la primera edició del premi | Arxiu

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: