L’entrega del cinquè Premi Frederic Roda de Teatre es podrà seguir per Youtube

by | des. 1, 2020 | Cultura

Entrega del premi a Lluïsa Cunillé, durant la primera edició del premi | Arxiu

La Diputació de Barcelona retransmetrà enguany l’entrega del Premi Frederic Roda de Teatre en directe per Youtube. Segons indicava en un comunicat l’organisme supramunicipal, la cerimònia se celebrarà en honor al dramaturg bellaterrenc el pròxim dijous 3 de desembre, a les 10.30 h.

Creat l’any 2014 per l’Agrupació Dramàtica Barcelona, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el suport d’Òmnium Cultural, el premi ret homenatge a la memòria del dramaturg de Bellaterra, Frederic Roda, qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en les seves diverses facetes de cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral.

El concurs, que es va obrir en la seva cinquena edició el passat mes de juny, atorgarà un premi de 8.000 euros per al guanyador i de 4.000 euros per al finalista. D’altra banda, la retransmissió en directe haurà de substituir al tradicional acte públic enguany, a causa de les mesures de seguretat sanitària per la COVID-19.

L’acte durarà aproximadament 40 minuts, i serà presentat per la periodista Laura Contreras del programa Escenari de La Xarxa. A més, hi haurà una lectura de fragments dels textos guanyadors a càrrec de Marta Buchaca, guanyadora de l’edició de 2019.

Des de l’any 2018, la Diputació dóna un nou impuls a aquest premi convidant els representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat. El premi de l’edició 2018 va ser per a la peça “Lamarr: natura morta” de Carles Batlle i anteriorment els guardonats havien estat Lluïsa Cunillé per “Boira” l’any 2014 i David Plana per “Els encantats” i Josep Maria Miró per “La travessia” l’any 2015.

Què és l’Agrupació Dramàtica de Barcelona?

El 15 de maig de 2014 es va tornar a constituir l’Associació ADB (Agrupació Dramàtica de Barcelona) amb l’objectiu de promoure el Premi Frederic Roda de Teatre i incorporar-lo a la Festa de les lletres catalanes de La Nit de Santa Llúcia. Amb aquesta incorporació, el teatre recuperava la seva presència en la festa després de molts anys d’absència.

Reviure les sigles ADB (1955-1963) -grup fundat per Ferran SoldevilaLluís OrdunaPau Garsaball i Frederic Roda com a secció del Cercle Artístic de Sant Lluc– per a impulsar el premi, és el reconeixement a una generació que va treballar per a la recuperació del teatre a Catalunya.

Durant 3 anys el Premi es va lliurar en la nit de Sant Llúcia fins que Òmnium Cultural el va descartar. Després d’un any d’impàs, la Diputació de Barcelona, i gràcies a Juanjo Puigcorvé, aleshores Diputat de Cultura, el Premi va renéixer.

GUANYADORS PREMI FREDERIC RODA DE TEATRE

2014   Lluisa Cunillé amb “Boira”

2015   David Plana amb “Els encantats”  i Josep M. Miró amb “La travessia

2016   Desert

2017   No convocat

2018 Carles Batlle amb  “Monroe-Lamarr (natura morta)

2019 Marta Buchaca amb “Rita

FOTO PORTADA: Entrega del premi a Lluïsa Cunillé per part de Frederic Roda Fábregas, fill de Frederic Roda Pérez, durant la primera edició del premi | Arxiu

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: