[Text: Maria Teresa Portis i Jordi Félez]

“Aquest any la coral Messies Participatiu ha patit, com tots i totes, els efectes de la pandèmia. A finals de l’estiu encara hi havien esperances de poder reunir-nos i cantar-lo presencialment per Nadal a l’Auditori de Barcelona. A l’octubre ja es va veure que això no seria possible i que s’hauria d’ajornar pel 2021.

La reacció inicial de tots els cantaires va ser de desil·lusió resignada perquè els motius de la renúncia eren més que evidents. Però, silenciosament, la direcció del Messies va continuar treballant i a mitjans de novembre, els participants vàrem rebre un correu amb una sorpresa. S’havia decidit gravar una versió reduïda, i a tal efecte, ens enviaven uns tutorials increïblement ben fets per cada veu, amb la imatge de la directora Mireia Barrera dirigint l’Orquestra Barroca Catalana. Com si fóssim a un assaig de veritat! Quin regal!

Cadascun de nosaltres s’havia de gravar i els tècnics s’encarregarien de sincronitzar-nos a tots. La cosa no era gens fàcil. Però, dit i fet. Tots en marxa! Endavant!

El resultat final segur que serà una meravella perquè anirà carregat de molta il·lusió i es difondrà per hospitals, presons i residències d’avis, entre les quals hi ha la Residencia CIM de Bellaterra. Com a bellaterrencs, estem molt contents de poder cantar pels nostres avis aquest Nadal tan especial.

El Messies sortirà del confinament, i una vegada més, creuant el cel de desembre, entrarà per les finestres per omplir la nit de Nadal amb la música eterna de Händel. Hem de donar les gràcies a la feina feta per aquest equip directiu ple d’entusiasme i determinació.”

Maria Teresa Portis i Jordi Félez

FOTO PORTADA: Un fragment de la gravació del Messies d’enguany | Cedida