Catalunya no avançarà en la desescalada per l’empitjorament de les dades

by | des. 3, 2020 | Societat

Control de mobilitat a l'entrada de Cerdanyola | Laura Arias

Catalunya es mantindrà en el tram 1 de la desescalada i no avançarà de fase aquest dilluns, tal com estava previst. L’empitjorament de les dades fa frenar el pla de desescalada, ja que amb les dades a la mà, no hi ha condicions per passar al segon tram de la desescalada, lamentaven des de Protecció Civil aquest dijous a TV3.

La Generalitat ho ha confirmat en una roda de premsa al voltant de les 13h. La titular de Salut, Alba Vergès, ho ha dit ben clar: “Catalunya es mantindrà a la fase 1“. També ha afegit que “tots sabem que la situació no és bona, però entre totes i tots ho aconseguirem”. L’entrada a fase 2, i a permetre el desconfinament municipal dels caps de setmana s’allargaria dues setmanes més, fins al 21 de desembre.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, ha justificat la decisió per raons epidemiològiques: “veiem que la Rt -la velocitat de reproducció del virus- ha anat creixent de manera brusca”. “Esperavem un cert repunt però no amb aquesta velocitat i rapidesa”, ha lamentat, i ha contextualitzat que “en molts pocs dies vam passar de 140 pacients a l’UCI a 600″.

Tot i que el document d’evolució de la desescalada indica que la taxa de velocitat de propagació del virus ha de mantenir-se diversos dies per sobre de 0,90 per no passar de fase, Argimon ha dit: “ja els hi avanço que demà i demà passat estarem amb límits per sobre de 0’90”. “Amb una RT per sobre de 1, un 15% dels malalts se’n va als hospitals i d’aquests un 5 o 6% a l’UCI” ha il·lustrat.

Des del Departament d’Interior, la seva secretària general, Elisabeth Abad, afegia que “fem una crida clara i directa a no sortir avui ni aquest cap de setmana, i romandre a casa nostra”. “Cal respectar en tots els casos les màximes de distància, mans i mascareta” recordaven.

Les dades publicades dijous indiquen que la velocitat de contagi és de 0,92, per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram. En la segona fase estarien permesos els desplaçaments de cap de setmana dins de la comarca (actualment hi ha confinament municipal) i els aforaments de bars, restaurants i centres culturals haurien augmentat.

D’altra banda, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, va anticipar al programa Els Matins de TV3 que no es pot donar “el Nadal per garantit”.

FOTO PORTADA: Control de mobilitat a l’entrada de Cerdanyola | Laura Arias

Vols llegir més…?

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: