Enguany, la pandèmia ha obligat a buscar un nou format per a poder continuar contribuint a aquesta causa solidària. Així que la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola, i l’esponsorització d’Applus+ Laboratories, organitzen enguany la Cursa i caminada solidària de la UAB en suport a la Marató de TV3, amb un nou format, més segur de cara a la COVID-19.

Del 7 de desembre al 7 de febrer es podrà participar a la cursa i caminada de 10 Km, a la cursa i caminada de 6 km, a la cursa de 500 m de mobilitat reduïda, així com als reptes i modalitats que es plantegi cadascú, ja sigui de manera individual o col·lectiva.

A través d’una aplicació, cadascú triarà la seva cursa i s’aniran sumant quilòmetres solidaris i donacions. Seran un munt de curses en una: es podran fer des de qualsevol indret –a mida de cadascú- i es podran marcar reptes col·lectius i individuals.

Des del 7 de desembre es disposa de l’aplicació dels Amics de la UAB -que es pot descarregar al mòbil-, on es poden registrar els reptes, els quilòmetres solidaris recorreguts entrenant i duent a terme els reptes. Es podran fer les donacions a partir d’1€ a la mateixa aplicació i al web de la cursa.

Es recolliran fotos i vídeos per fer un mosaic de tots els i les participants a la mateixa aplicació i al web de la cursa.

En aquesta edició, a més, es sumaran el compromís i els “esforços” dels instituts i les escoles de Cerdanyola del Vallès i dels col·lectius i entitats de la UAB i de Cerdanyola que vulguin afegir reptes propis.

La UAB desenvolupa importants recerques per lluitar contra la COVID-19 i és vital conscienciar la societat i la comunitat que gestiona les polítiques públiques de la necessitat de cooperar i d’obtenir recursos per investigar el coronavirus SARS-CoV-2

Des de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès es vol transmetre un missatge d’agraïment a totes aquelles persones que des de l’àmbit mèdic, assistencial, social, empresarial o voluntari, entre molts d’altres, estan al capdavant de la gestió de la primera línia de l’emergència pel coronavirus en tots els seus vessants. 

FOTO PORTADA: Mosaic promocional de participacions per la Cursa de la UAB 2020 | UAB