El passat 30 de novembre es va celebrar, via telemàtica, l’Assemblea General Ordinària de la Unió de Veïns. En ella, des de l’entitat veïnal més antiga de Bellaterra es va donar un ampli suport a la tasca de la Junta Directiva per les accions dutes a terme durant el 2020.

A més de qüestions formals, com la memòria de l’exercici actual i la previsió de tancament econòmic d’enguany, es van avançar també diferents accions previstes i el pressupost pel 2021. Alhora, es va ratificar l’actual Junta Directiva de la Unió de Veïns de Bellaterra, presidida per Josep Mª Riba.

Entre els molts temes que es van tractar entre els associats van destacar les activitats que s’han fet durant aquest any per potenciar l’autoconsum a Bellaterra. Segons es va indicar, més de 50 famílies han instal·lat plaques fotovoltaiques i s’han passat a l’autoconsum durant el 2020. A més, es va parlar dels avenços del projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua: la proposta es va presentar a l’alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola, Carlos Cordón, amb un perspectiva positiva, i actualment està pendent dels ajuts de l’AMB.

També es va parlar de la proposta de modificació urbanística presentada per la UvB a l’EMD i a l’Ajuntament de cara a la modificació del PGM de l’AMB pel nou PDU, que es voldria aprovar a finals de 2021. Així mateix, es va presentar el nou servei “Més a Prop”, que a banda dels grans projectes, pretén  potenciar també els assumptes de proximitat i curt termini. Per dur-lo a terme es compta amb la gestora Ares Mir.

Es va lamentar que finalment no es pugui disposar del primer pis de l’estació dels FGC per fer-hi l’arxiu de Bellaterra. Per un costat, va haver-hi una interposició de l’EMD que va demanar preferència per fer-hi una biblioteca i, d’altra banda, FGC ha estudiat les resistències de l’edifici i ara diu que són deficients.

FOTO PORTADA: Alguns dels assistents a l’assemblea anual de la Unió de Veïns | Unió de Veïns de Bellaterra