El bellaterrenc Santi Llorens inaugura una exposició sobre gravats a Valldoreix

by | des. 10, 2020 | Cultura

Santi Llorens, amb la vocal de Cultura de Valldoreix, durant la inauguració | EMD Valldoreix

L’artista de Bellaterra Santi Llorens va inaugurar una exposició sobre el gravat a la veïna EMD de Valldoreix. Ho va fer la tarda del passat 26 de novembre, juntament amb la vocal de Cultura de l’entitat veïna, Susanna Herrada.

 ‘Gravat, art anacrònic’, s’exposarà a les instal·lacions de la Sala d’Exposicions de la Casa de la Vila de Valldoreix, i es podrà visitar fins el pròxim 26 de gener.

La proposta, formada per obres fetes íntegrament per Llorens, repassa històricament aquest tipus d’art a diferents parts del món, des de l’àmbit japonès imperial fins a propostes més properes a la nostra cultura i els nostres dies. Una tasca que imita obres d’aquest tipus d’art que “fins al segle XIX que no va aparèixer la fotografia, era la forma més econòmica i fàcil de posar imatges a les publicacions impreses“, explica el bellaterrenc.

El gravat ha esdevingut per a Llorens una activitat creativa amb molta motivació des de la seva jubilació, i va ser gràcies a una amiga valldoreixenca que va parlar amb l’entitat veïna per poder fer una exposició. “Em va dir que hi havia una sala ben condicionada, i vam parlar al febrer per poder exposar”, explica. I tot i que des de l’EMD de Valldoreix van avisar que hauria d’esperar-se mesos, a causa de les exposicions programades amb anterioritat, la pandèmia ha fet que moltes s’hagin anul·lat, permetent a Llorens mostrar les seves obres al públic.

Sobre la possibilitat d’haver fet l’exposició a la localitat bellaterrenca, indica que “a Bellaterra haviem parlat amb la vocal de Cultura de l’EMD, la Mei Barceló, però no es va concretar res”. A més, destaca la mala organització de l’espai al Centre Cívic de Bellaterra: “l’arquitecte que va fer l’espai de l’EMD el va fer amb els peus, i no facilita les coses per instal·lar-hi una exposició”, diu. Més enllà de la funcionalitat com espai d’exposicions, Llorens lamenta que “es va construir un espai enorme, plantejat com un teatre, a on només es fa una obra de teatre a l’any i una xerrada al mes”. Un Centre Cívic “clarament desaprofitat“, finalitza.

FOTO PORTADA: Santi Llorens, amb la vocal de Cultura de Valldoreix, durant la inauguració | EMD Valldoreix

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: