El bellaterrenc Santi Llorens inaugura una exposició sobre gravats a Valldoreix

by | des. 10, 2020 | Cultura

Santi Llorens, amb la vocal de Cultura de Valldoreix, durant la inauguració | EMD Valldoreix

L’artista de Bellaterra Santi Llorens va inaugurar una exposició sobre el gravat a la veïna EMD de Valldoreix. Ho va fer la tarda del passat 26 de novembre, juntament amb la vocal de Cultura de l’entitat veïna, Susanna Herrada.

 ‘Gravat, art anacrònic’, s’exposarà a les instal·lacions de la Sala d’Exposicions de la Casa de la Vila de Valldoreix, i es podrà visitar fins el pròxim 26 de gener.

La proposta, formada per obres fetes íntegrament per Llorens, repassa històricament aquest tipus d’art a diferents parts del món, des de l’àmbit japonès imperial fins a propostes més properes a la nostra cultura i els nostres dies. Una tasca que imita obres d’aquest tipus d’art que “fins al segle XIX que no va aparèixer la fotografia, era la forma més econòmica i fàcil de posar imatges a les publicacions impreses“, explica el bellaterrenc.

El gravat ha esdevingut per a Llorens una activitat creativa amb molta motivació des de la seva jubilació, i va ser gràcies a una amiga valldoreixenca que va parlar amb l’entitat veïna per poder fer una exposició. “Em va dir que hi havia una sala ben condicionada, i vam parlar al febrer per poder exposar”, explica. I tot i que des de l’EMD de Valldoreix van avisar que hauria d’esperar-se mesos, a causa de les exposicions programades amb anterioritat, la pandèmia ha fet que moltes s’hagin anul·lat, permetent a Llorens mostrar les seves obres al públic.

Sobre la possibilitat d’haver fet l’exposició a la localitat bellaterrenca, indica que “a Bellaterra haviem parlat amb la vocal de Cultura de l’EMD, la Mei Barceló, però no es va concretar res”. A més, destaca la mala organització de l’espai al Centre Cívic de Bellaterra: “l’arquitecte que va fer l’espai de l’EMD el va fer amb els peus, i no facilita les coses per instal·lar-hi una exposició”, diu. Més enllà de la funcionalitat com espai d’exposicions, Llorens lamenta que “es va construir un espai enorme, plantejat com un teatre, a on només es fa una obra de teatre a l’any i una xerrada al mes”. Un Centre Cívic “clarament desaprofitat“, finalitza.

FOTO PORTADA: Santi Llorens, amb la vocal de Cultura de Valldoreix, durant la inauguració | EMD Valldoreix

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: