El bellaterrenc Santi Llorens inaugura una exposició sobre gravats a Valldoreix

by | des. 10, 2020 | Cultura

Santi Llorens, amb la vocal de Cultura de Valldoreix, durant la inauguració | EMD Valldoreix

L’artista de Bellaterra Santi Llorens va inaugurar una exposició sobre el gravat a la veïna EMD de Valldoreix. Ho va fer la tarda del passat 26 de novembre, juntament amb la vocal de Cultura de l’entitat veïna, Susanna Herrada.

 ‘Gravat, art anacrònic’, s’exposarà a les instal·lacions de la Sala d’Exposicions de la Casa de la Vila de Valldoreix, i es podrà visitar fins el pròxim 26 de gener.

La proposta, formada per obres fetes íntegrament per Llorens, repassa històricament aquest tipus d’art a diferents parts del món, des de l’àmbit japonès imperial fins a propostes més properes a la nostra cultura i els nostres dies. Una tasca que imita obres d’aquest tipus d’art que “fins al segle XIX que no va aparèixer la fotografia, era la forma més econòmica i fàcil de posar imatges a les publicacions impreses“, explica el bellaterrenc.

El gravat ha esdevingut per a Llorens una activitat creativa amb molta motivació des de la seva jubilació, i va ser gràcies a una amiga valldoreixenca que va parlar amb l’entitat veïna per poder fer una exposició. “Em va dir que hi havia una sala ben condicionada, i vam parlar al febrer per poder exposar”, explica. I tot i que des de l’EMD de Valldoreix van avisar que hauria d’esperar-se mesos, a causa de les exposicions programades amb anterioritat, la pandèmia ha fet que moltes s’hagin anul·lat, permetent a Llorens mostrar les seves obres al públic.

Sobre la possibilitat d’haver fet l’exposició a la localitat bellaterrenca, indica que “a Bellaterra haviem parlat amb la vocal de Cultura de l’EMD, la Mei Barceló, però no es va concretar res”. A més, destaca la mala organització de l’espai al Centre Cívic de Bellaterra: “l’arquitecte que va fer l’espai de l’EMD el va fer amb els peus, i no facilita les coses per instal·lar-hi una exposició”, diu. Més enllà de la funcionalitat com espai d’exposicions, Llorens lamenta que “es va construir un espai enorme, plantejat com un teatre, a on només es fa una obra de teatre a l’any i una xerrada al mes”. Un Centre Cívic “clarament desaprofitat“, finalitza.

FOTO PORTADA: Santi Llorens, amb la vocal de Cultura de Valldoreix, durant la inauguració | EMD Valldoreix

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La premsa de proximitat (local i comarcal) aguanta amb fermesa: 2.860.000 lectors

La premsa de proximitat (local i comarcal) aguanta amb fermesa: 2.860.000 lectors

La premsa de proximitat fa temps que aixeca el dit per recordar el seu pes en la societat i per dir-li al Govern que necessita un cop de mà. És una evidència que cal prendre mesures per evitar una crisi de la democràcia local a conseqüència del declivi del nombre de lectors de l’anomenada “premsa de casa”.

La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha organitzat una exposició a la Biblioteca de Ciències Socials com a homenatge al professor Arcardi Oliveres, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa, que va morir aquest mes d’abril del 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: