L’Ajuntament de Cerdanyola ha entregat la llicència d’obres perquè es construeixi una nova escola a Bellaterra. Segons indiquen des del consistori, l’escola Connecta, Associació Cristiana ja pot començar a construir als seus terrenys de la carretera de Bellaterra 23-25, situats entre aquesta via i el carrer Salcillo.

Segons explica la regidora d’Urbanisme de la ciutat, Eulàlia Mimó, l’escola ja estava funcionant en mòduls prefabricats almenys durant el 2018, tot i que no tenia cap tipus de permís ni autorització. “Quan es va veure que estava en funcionament, se’ls hi va requerir el tancament, però com era març o abril es va esperar al final de curs”.

Mòduls prefabricats a la parcela de l’escola | Toni Alfaro

L’escola, indica Mimó, no tenia tampoc cap mesura de seguretat per als infants i, un cop acabat el curs 2018-2019, des de l’Ajuntament se’ls hi va ordenar el tancament perquè regularitzessin la seva situació. “Se’ls hi va obrir un expedient de disciplina urbanística perquè no tenien ni autorització d’obres ni per fer classes”, explica la regidora.

Amb l’arribada del curs 2019-2020, el centre educatiu irregular, que segueix un programa educatiu dels Estats Units, va quedar tancat i a l’espera de la seva regularització. Ara, però, els tràmits administratius ja s’han dut a terme i des de fa aproximadament un mes poden començar les obres.

Mòduls prefabricats a la parcela de l’escola | Toni Alfaro

Qüestió a part és la regularització de l’activitat docent i acadèmica, que “necessita del vistiplau de la Generalitat de Catalunya i de les autoritats dels Estats Units per poder començar a funcionar”. En qualsevol cas, és el Departament d’Educació qui haurà de validar els resultats del programa educatiu per ser vàlid a Catalunya.

Un cop les obres estiguin acabades, en un plaç màxim de tres anys, l’escola podrà reprendre la seva activitat docent ja que compta amb els guals i entrades que precisa, segons la normativa. Tot i que el permís d’obres pot durar fins d’aquí a tres anys, la regidora explica que “imagino que tenen la intenció de començar l’activitat el curs vinent, si la Generalitat els hi permet”.

Entrada a la parcel·la des del carrer Salcillo | Toni Alfaro

FOTO PORTADA: Ubicació de la futura escola Connecta, Associació Cristiana | Toni Alfaro