A partir d’aquest dilluns 14 de desembre es poden reobrir els centres comercials a l’aire lliure i els tancats amb un 30% de l’aforament garantint els controls d’accés i les condicions de ventilació. Ho va decidir el PROCICAT aquest dissabte 12 de desembre.

A més, també s’ha decidit que el confinament municipal de cap de setmana, que comprèn de les 6 del matí del divendres a les 6 del matí del dilluns, passarà a ser comarcal a partir de divendres. Tot i això, es manté la restricció en l’entrada i sortida de Catalunya.

Malgrat els canvis en les restriccions, el Govern de la Generalitat demana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible i s’aconsella adoptar una estratègia de desplaçaments basada en les “bombolles de convivència” o “bombolles ampliades”.

Més enllà de la mobilitat i els comerços, també es veuran afectats els centres d’activitats culturals i religioses, que podran ampliar la restricció d’aforament en d’un nombre de 500 a 1000 persones, sempre que es respecti el 50% màxim de l’aforament. 

FOTO PORTADA: Entrada a la carretera de Bellaterra des del Centre Direccional | Ana Egea