Som ben a prop d’acabar un any complicat, ple d’incerteses, restriccions i distàncies. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat les nostres vides, i això es reflcteix no només en els contagis i les afectacions a l’economia, sinó també a la nostra qualitat de vida.

Ho tenen molt clar a la Farmàcia de Bellaterra, que ha viscut totes les fases des de l’arribada del virus i han esdevingut un punt de referència per tenir cura de la salut dels nostres veïns i veïnes. Contràriament al que semblaria, però, la major quantitat de trastorns no han sigut de tipus respiratori, sinó emocional.

“Durant aquest any hi ha hagut molta por, tristesa, desànim, que ha causat que les persones ens hagin consultat més per dificultats per dormir, depressions, angoixes…”, explica Marta Caus, propietària de la farmàcia bellaterrenca. També s’ha agreujat un vell enemic, l’estrès, que ha fet que “moltes persones tinguin problemes a la pell, caiguda del cabell i irritabilitat“, però que també de nou ha afectat a la son.

Són els efectes secundaris d’uns confinaments i unes mesures constants per evitar uns contagis ja de per sí complexos de gestionar emocionalment. Alhora, però, “hi ha hagut molta conscienciació de la importància de la salut, cuidar-la, fer prevenció i tenir cura del sistema immunològic i de l’alimentació”, felicita Caus.

Cues durant el primer cap de setmana de confinament per entrar a la Farmàcia Bellaterra | Redacció

Això, d’altra banda, ha derivat en que “la mascareta i les distàncies han portat també menys refredats, menys gastroenteritis, a més de menys contagis en general de persona a persona”. Una cura de la salut que també ha incidit en que “enguany, la taxa de vacunació de la grip ha sigut molt alta”, cosa que sumada a la mascareta ha implicat molt menys ús d’analgèsics i altres remeis contra refredats i grips.

La COVID-19, per la seva banda, ha generat evidentment unes seqüeles que han quedat clares entre aquells que passaven per la farmàcia: “cansament, problemes als pulmons, temes coronaris o el dol de les pèrdues han sigut el que més ens hem trobat entre els contagiats”, explica la farmacèutica.

Els confinaments i les mesures d’higiene, però, han tingut també les seves conseqüències fisiques: “hi ha hagut més dolors”, assegura Caus, per exemple. Tot i això, la reina dels efectes col·laterals ha sigut la mascareta, que ha deixat una llarga llista de petites afectacions com “problemes als ulls, boqueres i fongs a la boca, acnes molt severs, sequedat als llavis…”. Per últim, els gels hidroalcohòlics han generat “més problemes dermatològics que de costum”.

Des de la Farmàcia de Bellaterra estan ben al corrent de tots aquests problemes. Davant una pandèmia que encara ha de durar mesos, conviden a que tots els bellaterrencs i bellaterrenques que ho necessitin es passin pel seu local per explicar el que els molesta o preocupa sobre la seva salut. Les seves treballadores us atendran encantades.

Farmàcia de Bellaterra Marta Caus

Telèfon: 93 691 46 55

Whatsapp: 609 739 469

Mòbil: +34 609 739 469

Email: serveis@lafarmaciadebellaterra.com

Web: www.lafarmaciadebellaterra.com

Horari: Dilluns – divendres, de 9 a 14 h, i de 16 a 20 h. Dissabtes, diumenges i festius 10 – 13.30 h.

FOTO PORTADA: Una treballadora de la Farmàcia Bellaterra atèn a un client | Toni Alfaro