Si us heu instal·lat plaques fotovoltaiques en l’últim any a Bellaterra, podrieu tenir problemes per obtenir les noves bonificacions en l’impost de béns immobles (IBI). Això és el que diuen des de l’Unió de Veïns de Bellaterra, que està organitzant una solució col·lectiva a aquest problema.

Per això, l’associació està articulant una sol·licitud col·lectiva per demanar rebaixes substancials en els pagaments de l’IBI per a tots aquells bellaterrencs i bellaterrenques que s’hagin instal·lat plaques solars fotovoltaiques. Segons indiquen des de l’entitat, durant el passat mes d’octubre el Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola les va aprovar, però ara diuen que alguns bellaterrencs no s’hi podrien acollir.

I és que, explica Josep Maria Riba, president de la Unió de Veïns, “l’Ajuntament va aprovar que es passés d’una rebaixa de com a màxim 330 euros per tres anys a una de màxim 500 durant 5 anys“. Un canvi substancial que, tanmateix podria no aplicar-se pels veïns que s’hagin instal·lat les plaques solars en els últims mesos, i haurien d’esperar fins al 2022.

Tot i haver entregat la documentació corresponent, Riba denuncia que les sol·licituds individuals presentades pels veïns han quedat encallades en l’Ajuntament per “qüestions administratives internes” del propi consistori. Per això fan una crida a presentar una sol·licitud de forma col·lectiva abans que s’acabi el termini, en les pròximes jornades.

Si voleu més informació o creieu que podeu veure-us afectats o afectades, des de l’associació veïnal conviden a que se’ls contacti a través WhatsApp pel telèfon 647 514 548, o bé via email, a  ares-gestora@unioveinsbellaterra.cat.

FOTO PORTADA: Plaques solars fotovoltaiques | Cedida