El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres 18 de desembre que construirà un nou hospital per millorar el servei a la zona del Vallès Occidental i ajudar a descongestionar l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Segons indiquen des de la Generalitat, el nou hospital s’ubicarà en terrenys situats entre Montcada i Reixac i Ripollet, just on es projectava històricament l’Hospital Ernest Lluch, i dependrà del Parc Taulí per donar servei a 176.383 habitants de Barberà del Vallès i altres quatre municipis: Badia del VallèsCerdanyola del VallèsMontcada i Reixac i Ripollet.

Així ho han explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la SalutAdrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana NordAnna Aran, als alcaldes i alcaldesses dels municipis als quals donarà cobertura el nou centre. El Protocol d’inici del projecte se signarà a finals del proper mes de gener.

El nou centre donarà resposta a les necessitats actuals i futures d’envelliment de la població del territori i acompanyament a un nombre cada cop més creixent de malalts crònics. Salut projecta amb aquest nou equipament un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d’alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria.

L’alcalde de Cerdanyola, reunit amb els de les altres poblacions a on donarà servei el nou hospital, durant una roda de premsa sobre l’Hospital Ernest Lluch al 2019 | Toni Alfaro

La construcció del nou hospital garantirà, diuen des de Salut, una cobertura assistencial més àmplia en un de les regions –l’àmbit sanitari Metropolità Nord- amb més densitat de població de tot Catalunya, i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari. El cost estimat del projecte és d’uns 50 milions d’euros en 5 anys. La gestió dependrà de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

L’equipament del nou hospital està dissenyat per prestar serveis a patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. El centre es proveirà de consultes externes, de capacitat per fer proves diagnòstiques i de quiròfans. En definitiva, un nou hospital interdisciplinari basat en un model d’atenció integral de les persones.

Aquesta notícia arriba tot just un dia després que Salut presentés obres al Parc Taulí per 40 milions d’euros, que consistiran, entre altres, en la construcció d’un nou edifici al complex hospitalari i una renovació del bloc situat a la Gran Via de Sabadell.

FOTO PORTADA: Render de projecció de l’hospital | Cedida