Nou enduriment de les restriccions per la situació epidemiològica

by | des. 18, 2020 | Societat

La terrassa del Bar del Club, buida en un dia d'hivern | Toni Alfaro

Aquest divendres, el president en funcions Pere Aragonès i la portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, han anunciat les noves restriccionsdavant l’empitjorament de les dades de la Covid-19 dels últims dies. Aquestes mesures entraran en vigor el pròxim dilluns, amb excepcions els dies festius, i s’allargaran fins a l’11 de gener.

Bars i restaurants podran obrir en franges horàries

Una de les novetats més destacades és la que afecta a bars i restaurants, que a partir del pròxim dilluns obriran per franges horàries, per oferir dinars i esmorzars. Així, podran fer-ho de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h.

A més, es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s’havia aplicat fins ara i que pretén “reduir la interacció social”, ha explicat Budó. 

Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l’interior, amb un 30% de l’aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

La mobilitat passarà a ser comarcal

La mobilitat passarà a ser comarcal tota la setmana, a més dels caps de setmana. El confinament comarcal, però, tindrà algunes excepcions. Per exemple, una bombolla de convivència podrà anar a una segona residència, a una destinació fixa com un hotel o casa rural, o per visitar familiars que viuen en una altra comarca.

Reunions de no més de sis persones, excepte els dies festius

Pel que fa a les reunions de persones, es podran reunir un màxim de sis, amb l’excepció de Nadal, Sant Esteve, Cap d’any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, d’un màxim de dues bombolles de convivència. 

Excepció en el toc de queda durant tres dies de Nadal

Es manté el confinament nocturn, exceptuant la Nit de Nadal i el Cap d’Any,  quan el toc de queda s’allargaria fins a la una de la matinada, i la Nit de Reis, fins a les 23 h.

Només activitats de baixa intensitat en els gimnasos

Tampoc podran obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30% i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d’alta intensitat s’hauran de fer en espais exteriors o suspendre’s.

Enduriment de les multes

Meritxell Budó ha assegurat que esten “en una fase crítica, no anem bé, i les dades ens estan alertant”. En l’àmbit de les sancions el màxim podrà arribar als 600.000 euros per l’incompliment de les últimes mesures anticovid. 

FOTO PORTADA: La terrassa del Bar del Club, buida en un dia d’hivern | Toni Alfaro

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: