La promesa del nou hospital que s’ha de situar entre Cerdanyola, Ripollet i Montcada ha generat esperances i un “moderat optimisme” per als socialistes de la comarca. I és que fins a 6 càrrecs del PSC de diferents municipis dels voltants s’han congregat aquest dilluns 21 de desembre davant la futura ubicació del nou hospital anunciat pel Departament de Salut el passat divendres 18.

Concretament, a la roda de premsa hi han assistit l’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, juntament amb els seus homòlegs de Badia i Barberà del Vallès, Eva Menor i Xavier Garcés, així com el diputat socialista al Parlament, Pol Gibert, i els regidors de Montcada, Bartolomé Egea, i Ripollet, Luis Tirado.

Cordón ha defensat que és un anunci que reben “amb molta expectació però també amb molta prudència” des del PSC, ja que és una promesa feta en època preelectoral i en un any on la pandèmia de la COVID-19 ha sigut la protagonista. Tot i això, ha indicat que els socialistes cerdanyolencs estan “contents de que per fi hi hagi un compromís ferm, negre sobre blanc, de la Generalitat, en una necessitat tan important i tan històrica”.

Punt limítrof de Montcada a la N-150 a on s’ubicarà el futur hospital | Toni Alfaro

Sobre les qüestions relacionades amb el nou centre, ha adelantat que segons van poder veure a la reunió amb la Generalitat, es tracta d'”un hospital de vora 200 llits, i que podria atendre el 80% de la demanda sanitària que té el territori”. Un hospital que, remarcava Xavier Garcés des de Barberà, es preveu que “doni servei a 200.000 habitants a la nostra comarca”.

Pel que fa a la relació amb altres centres sanitaris, Cordón ha explicat que el Taulí “seguirà sent l’hospital de referència per coses molt específiques”, i el nou futur Hospital Ernest Lluch, segons l’han anomenat, s’emprarà per atencions lleus i de malalties cròniques. D’altra banda, ha afegit que “el futur Hospital Ernest Lluch absorviria directament el CUAP de Cerdanyola – Ripollet“.

Els polítics socialistes, a l’emplaçament del futur hospital | Toni Alfaro

Sobre aquesta qüestió, el regidor socialista de Ripollet, Luís Tirado, ha defensat que, un cop aquesta absorció es faci efectiva, passi a ser gestionat exclusivament per Ripollet: “el CUAP queda integrat dins el mateix hospital i en el moment que això passi l’Ajuntament ha de demanar la cessió d’aquest CUAP a l’Ajuntament de Ripollet“, ha dit.

Finalment, tots els assistents han indicat que la futura realitat de l’Ernest Lluch ha sigut possible gràcies a la col·laboració de molts agents socials, però especialment els municipals. En aquest sentit, Cordón ha indicat que les reunions pel nou equipament ja s’havien dut a terme amb el Departament de Salut abans de l’arribada de la COVID-19: “amb alguns alcaldes, com el de Badia i el de Barberà, ja teniem el compromís previ a la pandèmia que se’ns presentaria aquest projecte, i ha estat per culpa de la pandèmia que no se’ns ha presentat fins a final d’any”, ha explicat.

N-150, a l’altura de l’ubicació del nou hospital, en direcció a Cerdanyola | Toni Alfaro

FOTO PORTADA: L’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón, davant la ubicació del nou hospital | Toni Alfaro