Ple extraordinari per les taxes del 2021

by | des. 29, 2020 | Política

L’EMD de Bellaterra ha tornat a convocar un nou ple extraordinari per avui mateix a les 19.30 h. Com en l’anterior ocasió, la trobada té un caràcter extraordinari i ha estat convocada amb poques hores d’antel·lació per resoldre amb caràcter urgent les al·legacions vinculades a la taxa de vòl, sòl i subsòl i la taxa de guals. Aquest tema ja es va tractar durant el passat ple extraordinari del 6 de novembre, on es va fer l’aprovació inicial.

El motiu de la convocatòria, segons explica l’entitat, és el de resoldre les al·legacions fetes per l’Ajuntament de Cerdanyola i poder-les aplicar a partir de l’1 de gener. En un principi, la proposta de taxes pel 2021 no hauria d’implicar grans canvis, sinó la inclusió de la nova taxa de vòl, sòl i subsòl per empreses subministradores de serveis.

Podeu veure l’ordre del dia a continuació

La taxa de vòl, sòl i subsòl

En el ple extraordinari del 6 de novembre, l’EMD va aprovar posar en marxa una nova taxa que es cobraria a les empreses subministradores de serveis: aigua, llum, gas i telèfon. Es tracta de la taxa de vol, sòl i subsòl que actualment cobra l’Ajuntament. Una aprovació inicial que hauria de tornar a passar per ple i que suposaria un ingrés addicional d’entre 40.000 – 50.000 euros anuals per a les arques de l’entitat municipal. I és que el seu president considera que “Bellaterra no té prou finançament per fer-se càrrec de la despesa corrent que suposa l’EMD i totes les competències que se li han transferit”. 

L’Ajuntament està en desacord, de moment, que es traslladi aquesta taxa a l’administració bellaterrenca i la tramitaria i cobraria – com tots els altres impostos de l’EMD – la Diputació de Barcelona que té i ofereix aquest servei per a les administracions locals. En relació a aquest taxa, el vocal de Convergents, Jordi Macarulla, afirmava: “no està prou madurada ni elaborada com per sotmetre-la al ple” i afirmava que portar-la a ple abans d’haver parlat amb l’Ajuntament era “prematur”. A continuació, el vocal d’Esquerra, Quim Oltra, apuntava: “és lògic que l’EMD creï les seves pròpies taxes, però l’Ajuntament hauria de renunciar a cobrar-la i no hi està d’acord, per molt que l’aprovem nosaltres ràpid, no seria aplicable fins el 2022”.

Per acabar, apuntar que el Ple va retirar – al principi de la sessió – 2 dels 5 punts previstos a l’ordre del dia inicial i que afectaven a canvis en la direcció de carrers al voltant de l’escola Ramon Fuster, a més d’una en relació un bé de domini públic. El motiu que van expressar des de l’entitat és que l’Ajuntament va enviar suggeriments de millora pel que fa al redactat i perquè estiguin “més ajustats a dret”. Finalment, també es va modificar el text de la taxa dels guals que es fixa, ara per ara, en 800 € per fer un gual de 3 metres i una ampliació proporcional per cada metre o metre i mig més. En aquest sentit, la recaptació de la taxa de guals és íntegrament per a l’EMD, però no els suposa un benefici directe ja que se’ls hi resta de l’aportació que fa anualment l’Ajuntament i que es s’estableix al voltant de mig milió d’euros anuals. L’any 2020 la xifra recaptada pel que fa la taxa de guals ha estat de 42.121 €.

FOTO : Un gual a Bellaterra | LAIA TR

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

L’EMD estrena nova web per intentar millorar la transparència

L’EMD estrena nova web per intentar millorar la transparència

Bellaterra ha estrenat nova pàgina web institucional amb una nova arquitectura i distribució de continguts. Una tasca que ha dut a terme l’EMD de la mà de la Diputació de Barcelona, que assessora, implanta i gestiona el manteniment de portals corporatius a les localitats menors de 50.000 habitants

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

er anul·lada l’any anterior des de l’EMD en motiu de la Covid-19. Enguany, les inscripcions per participar-hi ja estan obertes i s’espera que sigui, com és habitual, una de les curses populars de la diada amb més participants a Catalunya, que en darreres edicions han superat els 1000 inscrits

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: