L’any 2020 ha estat un dels més complicats que es recorden, tant per Bellaterra com pel conjunt mundial. L’arribada de la pandèmia de la COVID-19 va significar un terrabastall a tots els nivells de la nostra societat, especialment des d’un punt de vista sanitari, però també en l’econòmic, el social… Per això, no són pocs els bellaterrencs i bellaterrenques que volen deixar enrere aquest any 2020 i donar la benvinguda al següent. Preguntem a continuació quins desitjos ens mouen per l’any nou a diferents personatges recentment implicats en la vida social bellaterrenca.

Més treball i concòrdia entre els polítics

Des de la vessant més institucional, el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik, desitja “que la gent s’estimi més, també a Bellaterra”. No és l’únic que envia un missatge constructiu, ja que Chus Cornellana, de Gent per Bellaterra, espera una major qualitat de vida amb “més comunicació per funcionar com a poble, i que el consultori mèdic es pugui inaugurar”. Quim Oltra, d’ERC Bellaterra, fa especial èmfasi en el treball conjunt per Bellaterra, i espera que “cadascú, des del seu petit o gran espai, faci poble”, alhora que Jordi Macarulla, de Convergents, centra els seus desitjos en “que funcioni la vacuna i puguem deixar enrere el perill de la pandèmia, i que l’EMD prioritzi els interessos de Bellaterra i els bellaterrencs”.

Dir adéu al virus i construir una “millor” Bellaterra

Entre el veïnat, són molts els que centren la seva atenció en dir adéu al coronavirus i poder estar amb els seus sense por, com la Laura Ruiz, que vol “salut per a tothom i que puguem abraçar i fer petons als nostres éssers estimats sense patir les possibles conseqüències”. També l’empresari Aureli Mas, que projecta “més salut i més concòrdia entre els bellaterrencs”. Tot i això, la major part dels desitjos tenen a veure amb la creació de comunitat, com la veïna Clara Riba, que demana “que la gent de Bellaterra faci més vida i s’obri al poble i els antics veïns”, o el director del Club, Iñaki Jorquera, que desitja “que tots remem cap al mateix costat i ens ajudem com a poble”.

Altres, com l’arquitecte Albert Salazar, volen millores més específiques, com “que el projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua tiri endavant i articulem el barri”, o l’activista Albert Pantaleoni, que projecta “una Bellaterra més sostenible i un entorn verd lliure de plàstics”. Per últim, però, n’hi ha que creuen que la Cultura ha de ser el nostre punt de fuga per l’any que entra, com l’artista Santi Llorens, que demana “que veiem menys la tele i llegim més i escoltem més música clàssica”, o el membre del Cau, Liam Roda, que desitja “que s’apreciï més la Cultura i l’Educació”.

FOTO PORTADA: Les festes nadalenques signifiquen una ocasió ideal per l’esperança i els bons desitjos | Euroresidentes