Què desitges per Bellaterra el 2021?

by | des. 30, 2020 | Societat

Les festes nadalenques signifiquen una ocasió ideal per l'esperança i els bons desitjos | Euroresidentes

L’any 2020 ha estat un dels més complicats que es recorden, tant per Bellaterra com pel conjunt mundial. L’arribada de la pandèmia de la COVID-19 va significar un terrabastall a tots els nivells de la nostra societat, especialment des d’un punt de vista sanitari, però també en l’econòmic, el social… Per això, no són pocs els bellaterrencs i bellaterrenques que volen deixar enrere aquest any 2020 i donar la benvinguda al següent. Preguntem a continuació quins desitjos ens mouen per l’any nou a diferents personatges recentment implicats en la vida social bellaterrenca.

Més treball i concòrdia entre els polítics

Des de la vessant més institucional, el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik, desitja “que la gent s’estimi més, també a Bellaterra”. No és l’únic que envia un missatge constructiu, ja que Chus Cornellana, de Gent per Bellaterra, espera una major qualitat de vida amb “més comunicació per funcionar com a poble, i que el consultori mèdic es pugui inaugurar”. Quim Oltra, d’ERC Bellaterra, fa especial èmfasi en el treball conjunt per Bellaterra, i espera que “cadascú, des del seu petit o gran espai, faci poble”, alhora que Jordi Macarulla, de Convergents, centra els seus desitjos en “que funcioni la vacuna i puguem deixar enrere el perill de la pandèmia, i que l’EMD prioritzi els interessos de Bellaterra i els bellaterrencs”.

Dir adéu al virus i construir una “millor” Bellaterra

Entre el veïnat, són molts els que centren la seva atenció en dir adéu al coronavirus i poder estar amb els seus sense por, com la Laura Ruiz, que vol “salut per a tothom i que puguem abraçar i fer petons als nostres éssers estimats sense patir les possibles conseqüències”. També l’empresari Aureli Mas, que projecta “més salut i més concòrdia entre els bellaterrencs”. Tot i això, la major part dels desitjos tenen a veure amb la creació de comunitat, com la veïna Clara Riba, que demana “que la gent de Bellaterra faci més vida i s’obri al poble i els antics veïns”, o el director del Club, Iñaki Jorquera, que desitja “que tots remem cap al mateix costat i ens ajudem com a poble”.

Altres, com l’arquitecte Albert Salazar, volen millores més específiques, com “que el projecte del Parc del Torrent de la Bonaigua tiri endavant i articulem el barri”, o l’activista Albert Pantaleoni, que projecta “una Bellaterra més sostenible i un entorn verd lliure de plàstics”. Per últim, però, n’hi ha que creuen que la Cultura ha de ser el nostre punt de fuga per l’any que entra, com l’artista Santi Llorens, que demana “que veiem menys la tele i llegim més i escoltem més música clàssica”, o el membre del Cau, Liam Roda, que desitja “que s’apreciï més la Cultura i l’Educació”.

FOTO PORTADA: Les festes nadalenques signifiquen una ocasió ideal per l’esperança i els bons desitjos | Euroresidentes

Vols llegir més…?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

On són les famílies ucraïneses set mesos després d’arribar a Bellaterra?

El 24 de febrer esclatava el conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia, que va comportar l’arribada d’un gran nombre de refugiats ucraïnesos. Alguns d’ells van trobar a Bellaterra un espai de refugi i acollida, on diverses famílies voluntàries, acompanyades d’altres bellaterrencs col·laboradors, van donar llar i caliu a aquestes famílies, sota la nova entitat de Bellaterra Solidària. 

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

Plàcid Garcia-Planas: “El que em fa seguir com a reporter és el repte narratiu”

En Plàcid Garcia-Planas, sabadellenc amb família bellaterrenca, és el cap de la secció internacional de La Vanguardia. Treballa com a reporter, i ha cobert diversos conflictes bèl·lics des de l’any 1988. Ha estat present a la guerra dels Balcans, la guerra del Golf, ha informat des de l’Afganistan i, recentment, des d’Ucraïna.

Un estudi de la UAB conclou que  “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Un estudi de la UAB conclou que “l’expansió del capitalisme va provocar un deteriorament del benestar humà”

Lluny de reduir la pobresa extrema, l’expansió del capitalisme a partir del segle XVI va estar associada a una dramàtica de deteriorament del benestar humà, segons un estudi científic realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) en col·laboració amb la Universitat Macquarie (Austràlia), que demostra que aquest nou sistema econòmic es va traduir en un descens dels salaris fins a situar-los per sota del nivell de subsistència, una reducció de l’alçada humana i un marcat repunt de la mortalitat prematura.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un poble "més unit" i que s'acabi la COVID, els desitjos dels bellaterrencs pel 2021 - BellaterraDiari - […] bellaterrencs i bellaterrenques han demanat durant les Festes els seus desitjos per al 2021 de forma anònima al suro…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: