La COVID-19 ha afectat una gran quantitat d’actes i esdeveniments durant el 2020, i es preveu que també passi al llarg del 2021. També va canviar la manera en com es va dur a terme el Pessebre Vivent d’aquestes Festes a Bellaterra, que va haver de ser gravat en vídeo i es va projectar durant la Missa del Pollet, a les 17 h del dia 24 de desembre, a la Parròquia de la Santa Creu de Bellaterra.

Segons explicaven des del Taller de famílies de la Parròquia de la Santa Creu, encarregada del muntatge de l’obra tots els anys, la pandèmia va forçar que la representació no es pogués fer en directe com altres anys. Tot i això, sí que van poder aplegar els diferents actors per nuclis familiars, a fi de poder representar l’obra sobre el naixement de Jesús sense riscos sanitaris.

Indiquen des de l’agrupació que a la gravació de l’obra van participar un total de 21 nens durant 4 dissabtes consecutius al llarg del mes de novembre. Per a fer viable la representació, es muntava l’escenografia abans que els infants arribessin; després s’assajava l’escena, els petits es vestien i, just en el moment de la gravació, es treien les mascaretes. Tot plegat, mantenint els grups bombolla per minimitzar riscos de contagi.

Des de les famílies, la veïna Anna Romero indica que “esperem que l’any que ve puguem gaudir d’un pessebre vivent sense tantes restriccions“. Tot i això, indica que van intentar mantenir l’esperit de tots els anys i “vam gaudir molt de la producció”. A més, afegeix, “ens va quedar una pel·lícula xulíssima pel record”.

Podeu veure el vídeo de tota la representació a continuació:

FOTO PORTADA: Un moment durant la representació gravada del Pessebre Vivent | Famílies de la parròquia