150 persones ja han rebut la vacuna a Cerdanyola i Bellaterra

by | gen. 5, 2021 | Societat

Una infermera rep una de les vacunes de Pfizer a Cerdanyola | TOT Cerdanyola

La primera setmana de gener fins a 150 persones han rebut la vacuna de la COVID-19 a la ciutat i Bellaterra. El 31 de desembre va començar la campanya de vacunació a les residències de gent gran de tot Catalunya i també de Cerdanyola. A Sabadell ja s’han vacunat 315 ciutadans, mentre que a Sant Cugat són ja 175 els que han rebut el tractament. Al total de Catalunya 10.475 persones han estat vacunats.

Després que la centenaria Remedios Blanco rebés la vacuna a la Residència Assistida de Cerdanyola, situada a Canaletes, també ho han fet altres residents de la mateixa residència i d’altres centres de la ciutat. 

En aquesta primera fase de la vacunació també estan rebent la vacuna els treballadors de les residències. La primera a Cerdanyola va ser Olga Villalba del Salvador, de 48 anys i treballadora a la Residència Assistida.

Vacunació més lenta del previst

El ritme de vacunació a Catalunya està sent molt més lent del què la conselleria de Salut tenia previst. En comptes de les 60.000 dosis que preveien administrar els primers dies, se n’han posat 7.774. És a dir, només s’ha administrat el 10% de les vacunes rebudes. 

El Departament ho atribueix a un retard en l’arribada de les neveres que la farmacèutica Pfizer recomana per transportar els vaccins fins als centres – atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit– i a la lentitud en rebre les autoritzacions per ser vacunat. En el cas de les residències de gent gran, cal el consentiment de familiars, un fet que alenteix encara més el procediment. Segons han indicat fonts de Salut a l’ACN, les neveres ja han arribat i a partir de la setmana que ve s’incrementarà el ritme. Altres comunitats de l’Estat i països europeus han experimentat retards similars.

A tot això, s’hi afegeix el fet que Pfizer va lliurar un dia més tard del previst una de les remeses. En un comunicat, Pfizer Espanya va explicar que va ser informada diumenge passat per la seva fàbrica de Puurs (Bèlgica) del retard en l’enviament a vuit països europeus, entre ells l’estat espanyol.

En una entrevista a la televisió pública, la directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, destaca que la vacuna és “segura i eficaç” però posa “en escac la logística del sistema” sanitari. Amb tot, l’objectiu de Salut és que aquesta setmana sí que es puguin administrar les 60.000 dosis previstes. “Aspirem a posar totes les vacunes que ens arriben i, si en sobren, hem de tenir reserves”, detalla.

FOTO PORTADA: Una infermera rep una de les vacunes de Pfizer a Cerdanyola | TOT Cerdanyola

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: