La Generalitat de Catalunya ha impulsat aquest dilluns 4 de gener noves restriccions per frenar el creixement de la pandèmia del coronavirus. Així, s’establirà un nou tancament perimetral municipal durant tota la setmana. Tots els comerços no essencials hauran de tancar els caps de setmana.

Les mesures entraran en vigor el 7 de gener i són per deu dies. L’objectiu és frenar l’increment de casos i d’hospitalitzacions derivades del SARS-CoV-2. “10 dies per aturar el país”, ha recalcat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha insistit en la necessitat de reduir la interacció social.

Les activitats esportives en espais tancats s’han d’aturar, mentre que les que es desenvolupin a l’aire lliure es poden mantenir. Les activitats culturals segueixen amb les mateixes restriccions com fins ara, així com la restauració. El comerç de més de 400 metres quadrats i els centres comercials es tancaran. I totes les botigues, menys les que es consideren essencials, només podran obrir entre setmana.

D’altra banda, la reobertura de les escoles es manté per l’11 de gener. Les activitats extraescolars queden totes suspeses, a excepció de les que es desenvolupin amb el mateix grup de convivència que a l’aula.

Cerdanya i Ripollès

Les mesures més restrictives que s’han mantingut a la Cerdanya i Ripollès durant el Nadal acaben la matinada del 6 de gener. Així, a partir del 7 tindran les mateixes restriccions que a la resta del país.

FOTO PORTADA: Un noi amb mascareta | Cedida