El Parc Natural de Collserola va organitzar una batuda de caça major a les zones habilitades de les àrees muntanyoses i boscoses límitrofs de Cerdanyola, Sant Cugat i Barcelona. La jornada va ser el passat dijous 7 de gener, i va durar entre les 8 i les 16 h.

Aquesta jornada de caça major (que inclou les espècies de gran tamany) estava destinada, entre altres, a abatre senglars, una espècie amb superpoblació i que en moltes ocasions arriba a les zones habitades de diferents termes municipals, entre ells el de Bellaterra.

La regulació de la caça és una competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, que fixa les espècies d’aprofitament cinegètic, els períodes de veda, aprova els plans tècnics de gestió de les àrees privades de caça (APC), autoritza les batudes de senglar i tot el que fa referència a l’activitat cinegètica.

Tanmateix des de l’inici del Parc, l’òrgan gestor i les administracions concernides han treballat vers una regulació restrictiva de la caça a Collserola per tal de garantir la conservació de la fauna i, alhora, evitar situacions de risc i de conflicte amb els habitants i els cada cop més nombrosos usuaris del Parc.

FOTO PORTADA: Un senglar al Parc Natural de Collserola | Cedida