Bellaterra i tota la comarca del Vallès Occidental està en prealerta per precipitacions moderades en forma de neu. El pas de la borrasca Filomena ja ha deixat fred i neu a moltes parts de la península, i s’espera que aquest dissabte 9 de gener les nevades puguin arribar amb certa intensitat a la totalitat de Catalunya i el Vallès.

En concret, i segons indiquen des del Servei Meteorològic de Catalunya, la neu podria arribar de forma moderada a qualsevol cota del territori català, especialment a les primeres hores del matí, quan el temporal de neu es preveu més intens. Amb el pas de les hores, però, la cota de neu anirà pujant de forma variable, tot i que en el global de la jornada, la intensitat s’espera de 4 sobre 6. Especialment afectades es veuran les comarques del sud de Catalunya, a on poden arribar a acumular-se 30 centímetres de neu.

Es preveu que l'episodi de nevades duri al llarg d'aquest dissabte 9 | MeteoCat
Es preveu que l’episodi de nevades duri al llarg d’aquest dissabte 9 | MeteoCat

Bellaterra, es preveu que les afectacions per la neu puguin derivar en problemes per als vianants i conductors, però molt especialment al matí de dissabte. Al llarg del dia i amb l’arribada de diumenge, aquesta neu es podria transformar en pluja que la fongui allà on hagués quedat acumulada.

FOTO PORTADA: Les vies de Ferrocarrils, nevades al 2018 | Jordi Tardós