Jaume Sarramona modera “La Política és Pedagogia, en Josep Pallach”

by | gen. 12, 2021 | Cultura

El pedagog i polític català Josep Pallach | fundaciopallach.cat

El pròxim dijous 14 de gener, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya organitzarà una conferència sobre la figura del pedagog i polític Josep Pallach anomenada “La Política és Pedagogia, en Josep Pallach”.

L’acte pretén retre homenatge a la figura del món educatiu català en el centenari del seu naixement. I és que Pallach (1920-1977) va ser una de les figures cabdals en l’educació a la Catalunya de Postguerra.

Qui era Josep Pallach?

Conegut també per la seva vessant política, va contribuïr profundament al panorama pedagògic català, especialment a l’àmbit de la Universitat de Girona. També va treballar com a professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Pallach va escriure una gran quantitat de publicacions sobre l’àmbit educatiu. Entre d’altres, es troben El gran problema. Escola i ensenyament per a tots (Perpinyà, 1964), i Instituts pilot i reforma de l’ensenyament mitjà. L’experiència francesa (Barcelona, 1971).

La xerrada, feta també a través de la Fundació Pallach, serà a càrrec del bellaterrenc, també pedagog i col·laborador habitual del BellaterraDiari, Jaume Sarramona. També és catedràtic emèrit de pedagogia de la UAB.

A les 18.30 h, la xerrada es podrà seguir a través de la plataforma de videoconferències Teams. Per assistir-hi, però, caldrà confirmar l’assistència a l’acte enviant un email a activitats@cdl.cat o bé trucant al telèfon 933170428.

Per a més informació i per poder participar, cliqueu aquest enllaç.

FOTO PORTADA: El pedagog i polític català Josep Pallach | fundaciopallach.cat

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: