El pròxim dijous 14 de gener, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya organitzarà una conferència sobre la figura del pedagog i polític Josep Pallach anomenada “La Política és Pedagogia, en Josep Pallach”.

L’acte pretén retre homenatge a la figura del món educatiu català en el centenari del seu naixement. I és que Pallach (1920-1977) va ser una de les figures cabdals en l’educació a la Catalunya de Postguerra.

Qui era Josep Pallach?

Conegut també per la seva vessant política, va contribuïr profundament al panorama pedagògic català, especialment a l’àmbit de la Universitat de Girona. També va treballar com a professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Pallach va escriure una gran quantitat de publicacions sobre l’àmbit educatiu. Entre d’altres, es troben El gran problema. Escola i ensenyament per a tots (Perpinyà, 1964), i Instituts pilot i reforma de l’ensenyament mitjà. L’experiència francesa (Barcelona, 1971).

La xerrada, feta també a través de la Fundació Pallach, serà a càrrec del bellaterrenc, també pedagog i col·laborador habitual del BellaterraDiari, Jaume Sarramona. També és catedràtic emèrit de pedagogia de la UAB.

A les 18.30 h, la xerrada es podrà seguir a través de la plataforma de videoconferències Teams. Per assistir-hi, però, caldrà confirmar l’assistència a l’acte enviant un email a activitats@cdl.cat o bé trucant al telèfon 933170428.

Per a més informació i per poder participar, cliqueu aquest enllaç.

FOTO PORTADA: El pedagog i polític català Josep Pallach | fundaciopallach.cat