Jaume Sarramona modera “La Política és Pedagogia, en Josep Pallach”

by | gen. 12, 2021 | Cultura

El pedagog i polític català Josep Pallach | fundaciopallach.cat

El pròxim dijous 14 de gener, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya organitzarà una conferència sobre la figura del pedagog i polític Josep Pallach anomenada “La Política és Pedagogia, en Josep Pallach”.

L’acte pretén retre homenatge a la figura del món educatiu català en el centenari del seu naixement. I és que Pallach (1920-1977) va ser una de les figures cabdals en l’educació a la Catalunya de Postguerra.

Qui era Josep Pallach?

Conegut també per la seva vessant política, va contribuïr profundament al panorama pedagògic català, especialment a l’àmbit de la Universitat de Girona. També va treballar com a professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. Pallach va escriure una gran quantitat de publicacions sobre l’àmbit educatiu. Entre d’altres, es troben El gran problema. Escola i ensenyament per a tots (Perpinyà, 1964), i Instituts pilot i reforma de l’ensenyament mitjà. L’experiència francesa (Barcelona, 1971).

La xerrada, feta també a través de la Fundació Pallach, serà a càrrec del bellaterrenc, també pedagog i col·laborador habitual del BellaterraDiari, Jaume Sarramona. També és catedràtic emèrit de pedagogia de la UAB.

A les 18.30 h, la xerrada es podrà seguir a través de la plataforma de videoconferències Teams. Per assistir-hi, però, caldrà confirmar l’assistència a l’acte enviant un email a activitats@cdl.cat o bé trucant al telèfon 933170428.

Per a més informació i per poder participar, cliqueu aquest enllaç.

FOTO PORTADA: El pedagog i polític català Josep Pallach | fundaciopallach.cat

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

A principis dels 90 de segle passat, una família de Bellaterra va demanar a La Companyia Inestable de Bellaterra que els suggerís una idea per fer una celebració. Aleshores les forces imaginatives de Bellaterra es congriaven entorn de l’associació Amics de Bellaterra i els qui es volien lliurar a l’aventura interpretativa canalitzaven la seva gosadia a través de La Inestable i els seus muntatges i impromptus teatrals

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: