Els canvis urbanístics i les millores en l’espai públic seran els eixos temàtics sobre els que girarà el primer Ple ordinari de l’any de l’EMD de Bellaterra. La trobada dels partits, que s’ha de celebrar el proper dilluns 18 de gener, seguirà sent telemàtica a causa de la pandèmia, i podrà seguir-se a partir de les 20 h, de nou a través del Facebook de l’EMD.

Per part del govern només es presentarà una qüestió sobre la recuperació d’ofici d’un carrer de Bellaterra que avui en dia no forma part del nomenclator bellaterrenc: el carrer Escultor Vilanova de Bellaterra, situat entre els carrers Vázquez de Mella i Enric Losantos -tot i que no apareix al cadastre-. També sobre temes d’urbanisme, des de Convergents plantejaran una moció sobre com gestionar els canvis d’activitat urbanística a diferents terrenys de Bellaterra.

Per la seva banda, es parlarà de tres temes proposats per Esquerra Republicana. D’una part, el tema de la instal·lació del bici box a Bellaterra tornarà al plenari dels partits polítics al barri després d’haver sigut retirat en fins a dues ocasions.

També des dels republicans demanaran que es reparin les voreres i carrers en mal estat en una segona moció. Segons expliquen des del partit, la proposta vol que els veïns participin, enviant fotos dels espais en males condicions i fent-los públics; per la seva banda, l’EMD seria l’encarregada de prioritzar l’ordre en el que s’arrangin aquests espais i de reacondicionar-los.

Per últim, es debatrà l’adequació del sentit i la velocitat dels carrers de Bellaterra, segons es va aprovar al novembre.

Podeu veure l’ordre del dia aquí o llegir-la a continuació:

FOTO PORTADA: Un esvoranc a la vorera de l’avinguda Joan Fàbregues | Redacció