Set dies de pròrroga de les restriccions per les males dades epidemiològiques

by | gen. 14, 2021 | Societat

Un noi compra amb mascareta al supermercat Condis | Toni Alfaro

El Govern de la Generalitat ha decidit allargar una setmana més les restriccions actuals per frenar el creixement de la pandèmia. La pròrroga començarà el 18 de gener i durarà fins al dilluns 25.

“El creixement de la pandèmia no s’accelera però tampoc s’atura”, ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquest dijous 14 de gener. Per aquest motiu han decidit allargar les restriccions, que inclouen el confinament municipal cada dia de la setmana.

D’aquesta manera, també es prorroga el tancament dels centres comercials tot els dies i dels comerços no essencials els caps de setmana. Les activitats esportives en espais tancats també seguiran aturades, mentre que les que es desenvolupin a l’aire lliure es poden seguir fent.

Més dies per frenar el creixement

Vergés ha admès que són “mesures dures” però ha assenyalat que encara no veuen que el creixement s’estigui frenant en sec com volien aconseguir: “Necessitem 7 dies més per veure el comportament de la pandèmia”.

El secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha destacat que a final de setmana “segurament estarem en una situació de frenada, que és el que buscàvem amb aquestes mesures”. Tot i això, alerta que l’optimisme ha de ser “molt molt moderat”.

Catalunya hi ha 2.541 persones ingressades i 498 a l’UCI. “Sabem que aquests números creixeran els pròxims dies”, ha dit Vergés, afegint que l’evolució de la pandèmia a altres països d’Europa fa pensar que “la prudència i estar segurs de poder frenar aquest creixement és la millor manera d’actuar avui”.

En aquest sentit, ha assegurat que no es pot descartar una acceleració de la pandèmia. “Comptem amb l’esforç de tota la societat perquè el que fem avui i impacte en el que passa les pròximes setmanes”, ha conclòs.

FOTO PORTADA: Un noi compra amb mascareta al supermercat Condis | Toni Alfaro
 

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: