14 alcaldies de Vallès Occidental denuncien talls indiscriminats de llum als seus municipis i la manca de resposta de la companyia Endesa, encarregada del subministrament. Ho van fer en una roda de premsa telemàtica aquest divendres dia 15 de gener, des d’on es va exposar la situació que viuen a cada municipi i les actuacions que s’han portat a terme.

Des del Vallès Occidental es denuncia la manca de manteniment de les instal·lacions elèctriques i la manca de resposta de la companyia davant la ciutadania i els ajuntaments. A la roda de premsa hi van participar els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca, entre els quals estava l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés. Uns problemes en el subministrament elèctric que arriben després de la pujada del preu de l’electricitat d’inicis d’any, ja criticada per entitats d’abast comarcal.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va explicar que “els talls de llum que estem vivint al Vallès Occidental no són una situació puntual en moments d’alta demanda elèctrica sinó que ha afectat i afecta diferents municipis i a dia d’avui s’està agreujant donada la situació de pandèmia i la major demanda d’energia pel fred”. Giménez va insistir en què “des de la comarca exigim un millor manteniment de les instal·lacions elèctriques, no només correctiu, sinó també preventiu perquè aquestes situacions no passin en un futur”.

Roda de premsa dels alcaldes del Vallès Occidental | Ajuntament de Barberà
Roda de premsa dels alcaldes del Vallès Occidental | Ajuntament de Barberà

Per abordar la situació, des del Consell Comarcal “es reactivarà la Taula de pobresa energètica, creada el 2016 per encàrrec del Consell d’Alcaldies, i demanarem que les companyies elèctriques afectades vinguin a explicar-nos quina és la planificació d’inversió” avançava el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès.

En el cas de la ciutat de Barberà, en els darrers dies s’han detectat talls de llum a diferents carrers, com Anselm Clavé (Casc Antic), Pirineus, Tres Creus, Montseny, Via Sant Oleguer i genèricament als barris de Ca n’Estaper, La Romànica i Parc Central. D’altra banda, també s’han detectat baixades de tensió en diferents indrets de la ciutat.

L’alcalde Xavier Garcés va reclamar més inversions a la xarxa elèctrica i va destacar que fins i tot hi ha carrers dels municipis que encara tenen pals de fusta, amb els problemes de mobilitat que comporta.

FOTO PORTADA: Cables de subministrament elèctric a Barberà | Redacció