Des de la Unió de Veïns de Bellaterra han emprès una sol·licitud col·lectiva pels socis que han instal·lat darrerament plaques fotovoltaiques per l’autoconsum elèctric. L’associació veïnal ha demanat que s’apliquin, ja en el 2021, les noves bonificacions de l’IBI aprovades per l’Ajuntament de Cerdanyola en el Ple del 30 d’octubre del 2020 (topall de 500€ de bonificació anual durant 5 anys. Fins ara era de 330€ per 3 anys).

Sembla que hi ha risc de que no es tinguin totes les aprovacions administratives necessàries i no s’apliquin les noves bonificacions fins a l’any 2022. És per aquest motiu que han fet una sol·licitud col·lectiva, per tenir més possibilitats que s’apliquin les bonificacions millorades.

La instància l’han presentada a la Diputació de Barcelona, que gestiona el cobrament dels IBIs i una altra a l’Ajuntament de Cerdanyola, perquè quedi constància i hi donin suport.

Finalment l’associació de veïns es compromet a mantenir informats als seus socis i espera que també serveixi per aquells veïns que s’han instal·lat plaques fotovoltaiques, però que no han arribat a temps per firmar.