Tindrem un aparcament per bicis a l’estació de Bellaterra

by | gen. 29, 2021 | Societat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres de construcció d’aparcaments segurs i tancats per a bicicletes en deu estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, entre elles a Bellaterra. La infraestrucatura serà un mòdul prefabricat que es posarà a l’entorn immediat de l’estació i que es podrà muntar in situ, escurçant així el temps d’execució dels treballs.

Concretament s’instal·laran a les estacions de Bellaterra, Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. ​A causa dels condicionaments de cada emplaçament s’han previst dos tipus d’habitacles: un de 6×4 metres -amb capacitat per a 54 bicicletes– i un altre de més petit, de 6×6 metres -amb capacitat per a 34 bicicletes-.

Des de FGC anuncien que aquestes deu estacions són les primeres on s’instal·laran els bicitancats però s’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació.

Inicialment, es preveu la instal·lació d’alguns sistemes d’aparcaments segurs per a l’1,5% de les validacions d’FGC (unes 4.000 places). Això significa multiplicar per quatre l’actual oferta d’aparcament de bicicletes entorn de les estacions d’FGC. L’oferta s’anirà augmentant a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3% de les validacions (8.000 places segures).

Actualment, el 45% de les estacions d’FGC compten amb places d’aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. I el 52% de les estacions compten amb U invertides a la via pública de l’entorn de 200 metres al voltant dels accessos. En concret hi ha 544 places a la línia Barcelona-Vallès i 299 a la línia Llobregat-Anoia 299. Pel que fa a biciestacions segures n’hi ha 84 a Sarrià, 24 a Sant Boi, 5 a Sant Quirze i 20 a la UAB

FOTOS: Cedida

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: