El cap de llista d’Esquerra Republicana al Vallès Occidental, Juli Fernández, ha reivindicat la importància de què ERC estigui al govern de la Generalitat perquè l’Hospital Ernest Lluch sigui una realitat. Ho ha fet davant els terrenys que han d’acollir l’hospital entre Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac i acompanyat de representants del partit a la comarca.

“Cal agrair la feina dels professionals de la salut, però també cal dotar-los de les eines necessàries”, ha dit Fernández aquest 1 de febrer en roda de premsa. El candidat republicà ha posat en valor l’augment del pressupost en el Departament de Salut des que ERC està al govern, assegurant que el projecte de l’Hospital Ernest Lluch és una de les prioritats.

El desembre de 2020, el Departament de Salut va anunciar la posada en marxa i els detalls del nou hospital que donarà servei als habitants de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Badia del Vallès. “La millor garantia perquè aquest hospital sigui una realitat en el menor temps possible és ERC perquè l’hem projectat des del Departament posant els recursos”, ha assegurat Juli Fernàndez. Preguntat pel nom de l’hospital, el candidat ha donat per fet que es dirà Ernest Lluch.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC a Cerdanyola i suplent a la llista pel 14-F, Helena Solà, ha recordat que el febrer de 2011, ara fa deu anys, també van convocar una roda de premsa al mateix lloc per reivindicar l’hospital. “És una vella reivindicació i donarà resposta a les necessitats que tenim al municipi fent que les llistes d’espera de proves, visites, intervencions i urgències en un Parc Taulí col·lapsadíssim”, ha dit Solà.

En la mateixa línia, la cerdanyolenca ha destacat que la construcció de l’hospital eliminarà un desequilibri territorial provocat per les diferències de les llistes d’espera entre municipis: “ciutadans d’altres comarques tenen llistes d’espera més curtes que els de Cerdanyola”. A més, Solà ha dedicat unes paraules de reconeixement al paper de la ciutadania en la lluita perquè l’hospital es construeixi.

FOTO: Juli Fernández i representants d’ERC al Vallès Occidental davant els terrenys que han d’acollir l’Hospital Ernest Lluch. FOTO: Mónica GM