Les dades de la pandèmia a Cerdanyola segueixen mostrant-se a nivells molt més baixos que a inicis i mitjans del mes de gener, tal com apunten les dades del Departament de Salut. A data del 28 de gener (últimes dades disponibles), el risc de rebrot de Covid-19 es trobava en 307. En 10 dies s’ha baixat dels 768 fins a gairebé 300 punts.

Pel que fa a Sant Cugat, els indicadors també han experimentat una lleugera millora durant els darrers dies. Durant la setmana del 25 de gener, el risc de rebrot i la Rt es van disparar de manera preocupant, però ara estan de nou en descens. Tot i això, les dades continuen sent negatives i pitjors que al conjunt de Catalunya. A més, encara no han disminuït fins als nivells d’abans de Nadal.

23 santcugatencs i 11 cerdanyolencs hospitalitzats

Actualment hi ha 23 santcugatencs hospitalitzats a causa de la Covid-19, dos menys que fa una setmana. Des del 23 de gener han mort tres veïns de Sant Cugat pel coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 219 defuncions. Entre el 22 i el 28 de gener s’han registrat 208 nous positius a Sant Cugat. La setmana anterior en van ser 222 i, del 8 al 14 de gener, 256.

La millora d’aquestes dades a ambdues poblacions coincideix amb el moment més crític als hospitals catalans, segons les autoritats sanitàries. Salut preveu arribar en els propers dies al màxim de la pressió assistencial a les UCI de tot Catalunya, on actualment hi ha 730 pacients ingressats, segons les darreres dades. El secretari general de Salut, Marc Ramentol va dir l’1 de febrer que serà un pic “marcadament superior” al registrat en la segona onada, quan es va arribar als 594 pacients que necessitaven cures intensives a Catalunya.https://flo.uri.sh/visualisation/5156334/embed?auto=1A Flourish chart

Pel que fa a Cerdanyola hi ha onze persones de la ciutat que es troben hospitalitzades a causa de la Covid-19. A l’Hospital Parc Taulí, centre de referència pels cerdanyolencs, hi ha 166 persones ingressades a causa d’aquesta malaltia. Només l’1 de febrer s’han fet 27 nous ingressos de malalts de Covid-19.

Menys positius

A Cerdanyola s’ha registrat un significatiu descens dels casos positius que s’han detectat a la ciutat. Fent gairebé el mateix nombre de proves PCR i test d’antígens, entre la tercera i la quarta setmana del gener el percentatge de casos positius ha baixat dos punts. Entre el 22 i el 28 de gener es van detectar 88 casos positius mentre la setmana anterior en van ser 144. 

Més de 400 vacunats de la segona dosi

L’1 de febrer ja hi havia 446 persones de la ciutat amb la totalitat de la vacuna de Pzifer administrada. Durant els pròxims dies es preveu completar la vacunació de la segona dosi. La primera es va administrar a 1.454 persones a Cerdanyola i, malgrat patir enraderiment, totes les residències de Gent Gran han estat vacunades.

FOTO: Moment d’una prova PCR. FOTO: Normal Vidal (ACN)