El Procicat anunciarà aquest migdia un canvi en el confinament, que passarà del municipal al comarcal. A més, ampliarà les franges d’obertura de la restauració. Bars i restaurants podran obrir una hora més per servir esmorzars i dinars.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va assenyalar aquest dimecres que les noves restriccions seran “de continuïtat però amb petites obertures”.

Argimon va defensar que un relaxament de les mesures “té una certa raó de ser” perquè creu que cal donar “una mica d’oxigen” als sectors més afectats per la crisi derivada de la Covid. “Tots sabem la situació en què estem tots plegats”. Aquestes noves mesures es començarien a aplicar de cara a dilluns 8 de febrer.

Les mesures actuals, vigents des de fa un mes, es van aprovar com a pla de xoc davant l’empitjorament de les dades després de Nadal, i es modifiquen ara que han baixat els contagis i s’ha estabilitzat el nombre de malalts a les UCI.

Pendents de les noves variants

La situació epidemiològica tampoc afavoreix que Salut es plantegi relaxar considerablement les restriccions. Tot i que la conselleria admet que en les últimes setmanes hi ha hagut un “descens tímid” dels indicadors de la pandèmia, les noves variants del coronavirus preocupen Salut, especialment les detectades al Regne Unit, Sud-àfrica i el Brasil.

Són tres variants més contagioses que la que predomina actualment a Catalunya i, de fet, la setmana passada Argimon ja va avançar que calculava que la variant britànica seria predominant a Catalunya el mes de març.

Precisament aquest dimecres s’ha confirmat el primer cas de la variant sud-africana detectat a Catalunya, segons ha comunicat Argimon. Es tracta del segon cas notificat a l’Estat.