Franges horàries per anar a votar el 14-F

by | febr. 10, 2021 | Política, Societat

Per primera vegada en la història d’unes eleccions catalanes, el govern de la Generalitat ha establert franges horàries per anar a votar el 14-F, un horari recomanat per anar al col·legi electoral segons el grup de població al qual es pertany. L’objectiu és que les persones tinguin franges horàries reservades segons la seva condició sanitària: una per a les persones de risc, una altra per a les persones aïllades pel coronavirus (ja siguin positives o contactes estrets) i una tercera per a la resta de la població.

Et concretem quines són les franges horàries recomanades per la Generalitat per anar a votar presencialment al col·legi el 14 de febrer.

Persones de risc: de 9 a 12 h

Les persones considerades de risc davant la covid-19 tenen la primera franja horària recomanada, tan bon punt obrin els col·legis electorals: de 9 a 12 h. Dins d’aquest col·lectiu, d’acord amb l’evidència acumulada fins ara, s’hi inclouen:

  • Persones majors de 65 anys.
  • Persones amb diabetishipertensióobesitat mòrbida o alguna malaltia crònica (cardiovascular, hepàtica crònica, pulmonar crònica, renal crònica, neurològica, neuromuscular crònica, immunodeficiència congènita o adquirida o càncer).
  • Embarassades.

Aquestes persones, en el cas d’infectar-se del SARS-CoV-2, poden tenir conseqüències greus (hospitalitzacions, ingressos a l’UCI o fins i tot defuncions).

Positius, contactes estrets i sospitosos: de 19 a 20 h

Hi ha una altra franja horària recomanada per a unes persones concretes: aquelles que guarden aïllament domiciliari per ser positius per coronaviruscontactes estrets de casos confirmats o aquells amb símptomes que siguin sospitosos de tenir covid-19. En aquest cas, se’ls demana anar a votar la darrera hora abans que tanquin els col·legis: de 19 a 20 h.

Precisament perquè aniran a votar persones contagiades, durant aquesta hora els membres de les meses hauran d’equipar-se amb equips de protecció individual (EPI) per reduir el màxim el risc de contagi. Les persones positives de SARS-COV-2 es recomana que duguin una bona mascareta per no difondre partícules contaminades.

Resta de la població: de 12 a 19 h

En canvi, tots els ciutadans que no siguin de risc i que no estiguin aïllats pel coronavirus tindran la major part de la jornada electoral per poder anar al seu col·legi: de 12 a 19 h. Tot i que són franges horàries recomanades, les autoritats apel·len a la responsabilitat ciutadana i demanen complir-les.

FOTO: Imatge d’arxiu de les eleccions del 28 d’abril del 2019 a l’entrada del Centre Cívic de Bellaterra

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Constituïdes totes les meses per les eleccions del 14-F - BellaterraDiari - […] això, seguint les recomanacions i franges horàries que la Generalitat ha indicat per la jornada. Una cita electoral que…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: