Vacunades i immunitzades totes les persones de la Residència CIM Bellaterra

by | febr. 10, 2021 | Societat

Totes les persones residents, treballadors i treballadores de la Residència CIM Bellaterra ja han estat vacunades contra la Covid-19 amb la vacuna del laboratori Pfizer. De fet, la residència de gent gran bellaterrenca va rebre la primera dosi el 9 de gener i la segona el 31 del mateix mes.

Es tractaria, per tant, d’un col·lectiu considerat ja com immunitzat davant del virus, ja que han transcorregut més de 7 dies després de la segona aplicació.

A Cerdanyola totes les residències de gent gran també han estat vacunades amb les dues dosis i resta acabar la campanya – que finalitzarà aquesta setmana – arreu del país. A més, el Departament de Salut ha anunciat que espera començar a vacunar les persones de més de 80 anys que viuen a les seves cases, de cara a la setmana que ve. També continua la vacunació dels col·lectius essencials, com ara farmacèutics, funcionaris de presons i membres dels cossos de seguretat i d’emergències, a qui se’ls està administrant la vacuna d’AstraZeneca, que està limitada, de moment, fins als 55 anys.

Els docents i tot el personal que treballa en centres educatius – públics, privats i concertats – es vacunaran en el grup de treballadors essencials, segons el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha explicat que aquesta etapa durarà uns tres mesos i que començaran el curs 2021-2022 immunitzats. Tot i això, no ha concretat quan es començarà amb el personal docent: “No tots poden ser el primer dia”, ha dit. L’arribada de les vacunes i la quantitat que vagi arribant determinarà com i quan es fa la vacunació. En total es vacunaran 150.000 treballadors d’escoles i instituts. De moment, en una primera fase, no s’inclourà el professorat i personal d’universitats. La vacunació d’aquest col·lectiu es farà en la mateixa etapa que els bombers, policies i altres sanitaris, com els podòlegs o els farmacèutics.

Els més grans de 55 anys -de moment- s’hauran d’esperar fins que hi hagi disponibilitat de les altres dues vacunes, la de Pfizer i la de Moderna, per problemes de subministrament en la Unió Europea.

Resta per veure l’efectivitat de la mateixa en les diferents variants del virus, mentre aquest va mutant. Tot i així, el centre bellaterrenc no registra cap cas de Covid-19 des del mes d’abril passat i segons afirmen des del centre, el circuit de vigilància epidemiològica ha millorat molt.

FOTO: Una vacunació a la residència de gent gran CIM Bellaterra | Cedida

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: