Totes les persones residents, treballadors i treballadores de la Residència CIM Bellaterra ja han estat vacunades contra la Covid-19 amb la vacuna del laboratori Pfizer. De fet, la residència de gent gran bellaterrenca va rebre la primera dosi el 9 de gener i la segona el 31 del mateix mes.

Es tractaria, per tant, d’un col·lectiu considerat ja com immunitzat davant del virus, ja que han transcorregut més de 7 dies després de la segona aplicació.

A Cerdanyola totes les residències de gent gran també han estat vacunades amb les dues dosis i resta acabar la campanya – que finalitzarà aquesta setmana – arreu del país. A més, el Departament de Salut ha anunciat que espera començar a vacunar les persones de més de 80 anys que viuen a les seves cases, de cara a la setmana que ve. També continua la vacunació dels col·lectius essencials, com ara farmacèutics, funcionaris de presons i membres dels cossos de seguretat i d’emergències, a qui se’ls està administrant la vacuna d’AstraZeneca, que està limitada, de moment, fins als 55 anys.

Els docents i tot el personal que treballa en centres educatius – públics, privats i concertats – es vacunaran en el grup de treballadors essencials, segons el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha explicat que aquesta etapa durarà uns tres mesos i que començaran el curs 2021-2022 immunitzats. Tot i això, no ha concretat quan es començarà amb el personal docent: “No tots poden ser el primer dia”, ha dit. L’arribada de les vacunes i la quantitat que vagi arribant determinarà com i quan es fa la vacunació. En total es vacunaran 150.000 treballadors d’escoles i instituts. De moment, en una primera fase, no s’inclourà el professorat i personal d’universitats. La vacunació d’aquest col·lectiu es farà en la mateixa etapa que els bombers, policies i altres sanitaris, com els podòlegs o els farmacèutics.

Els més grans de 55 anys -de moment- s’hauran d’esperar fins que hi hagi disponibilitat de les altres dues vacunes, la de Pfizer i la de Moderna, per problemes de subministrament en la Unió Europea.

Resta per veure l’efectivitat de la mateixa en les diferents variants del virus, mentre aquest va mutant. Tot i així, el centre bellaterrenc no registra cap cas de Covid-19 des del mes d’abril passat i segons afirmen des del centre, el circuit de vigilància epidemiològica ha millorat molt.

FOTO: Una vacunació a la residència de gent gran CIM Bellaterra | Cedida