“La gent vol marxar de les grans ciutats”, “Estem notant un canvi generacional” o “Amb el teletreball la gent està buscant cases amb jardí i diverses habitacions…”. Aquestes són algunes de les apreciacions que fan diferents agències immobiliàries de Bellaterra en l’actualitat. I és que, malgrat el 2021 acaba de començar, a principis d’any ja podem intuïr alguns dels petits però profunds canvis que comencen a marcar la Bellaterra del futur. Quins moviments hi ha hagut durant el 2020?

Augment de les visites a cases i terrenys

Pel que fa al nombre de cases venudes, Montserrat Roig, de MASIFILL comentava “la tendència s’està animant en el sentit que hem tingut moltes sol·licituds per visitar cases i terrenys”. De fet, des de setembre afirmen haver realitzat 25 visites a terrenys i vendre 3 cases, entre altres. “La gent vol marxar de les urbs a causa de la Covid-19 i estan buscant llocs on tinguin més natura”, seguia. Amb ella coincidia la Maria Cots, de Crosshouse: “fa l’efecte que la gent vol venir a Bellaterra per tenir una llibertat que no tenen a ciutat”. “La gent busca verd i jardí” i “hi ha gent que està descobrint Bellaterra i s’està sorprenent gratament”. Tot i així apuntaven a la “prudència” com element clau i afegia la Maria: “l’evolució és difícil de preveure, perquè depèn de com avanci la pandèmia i hi ha molta gent prudent. Hi ha molta demanda d’informació, però moltes vegades només es queda en això…”, admetia.

Prudència, malgrat tot, en les vendes

Per Emili Colom, de la immobiliària AXIS – que va estar en actiu de gener a setembre del 2020 – durant l’any hi havia hagut “poc moviment” sobretot en les vendes. “Més aviat s’han buscat molts lloguers, però poca compra i Bellaterra no té massa oferta de lloguer…”. I en la mateixa qüestió la Montse afegia: “si a Bellaterra hi hagués lloguer, volaria en una setmana!”. L’Emili coincidia en que la gent ha tingut més tendència a buscar cases en jardí, en comparació amb un any normal. Tot i així cercaven “preus baixos”. Una situació que a Bellaterra no és habitual i que se’ls va traduïr en concloure menys operacions que en d’altres anys per la pandèmia. Abans de tancar per jubilació l’any passat varen fer cinc vendes fins l’estiu, una xifra que en d’altres anys se’ls situava sobre 10 o 12 vendes.

Llocs on fer teletreball

“Abans de la pandèmia, va haver-hi una època en la qual molta gent no volia ni sentir a parlar de cases amb jardí o piscina però ara, amb la pandèmia, la tendència ha canviat”, apuntava l’Emili. L’altra cara de la moneda l’exposava la Montse: “també hi ha molts propietaris que no volen abaixar el preu de les seves finques i això influeix en que no es vengui tant, sinó, a Bellaterra es vendria molt més”. I ho acompanya d’una recomanació: demanar només al voltant del 10 o 15 % més sobre el preu de taxació.

Aquestes cases poden esdevenir futurs llocs de treball, despatxos o oficines temporals. Tal com afirmava la Maria: “El teletreball ha arribat per quedar-se i es necessiten més espais perquè cadascú treballi sense molestar-se”. Una posició que també projecta l’Emili en dir que: “amb la possibilitat de fer teletreball la gent està buscant llocs més dispersos on viure, més llunyans de les capitals”. Amb tot, els valors de Bellaterra continuen sent els mateixos però reforçats: la immediatesa cap a Barcelona o diferents punts de Catalunya, la connectivitat i la comoditat. Una vil·la situada en un lloc estratègic i que gaudeix de proximitat, serveis i properes àrees naturals.

FOTO: Visió de Bellaterra | Pau Quintana