Cerdanyola ja té pressupost per a l’any 2021

by | febr. 12, 2021 | Política

Aquest divendres 12 de febrer, el ple municipal de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha aprovat definitivament el pressupost municipal de l’any 2021. El pressupost determina les inversions de la ciutat en els pròxims dotze mesos. Pel que fa a Bellaterra, es dedicaran 300.000 euros en l’enllumenat, una partida que es troba dins d’obres d’espai públic, a més de l’assignació anual a l’EMD que se situa al voltant de mig milió.

L’aprovació dels pressupostos ha comptat amb el vot a favor del PSC, Junts per Cerdanyola i PP, però Ciutadans i dues regidores d’En Comú Podem (ECP) han facilitat la seva aprovació abstenint-se. Els dos partits que han votat en contra són Esquerra Republicana (ERC) i Guanyem Cerdanyola, a més del regidor d’ECP Isaac Martínez. 

Pressupost de 65 milions d’euros

El pressupost final augmenta en més d’un milió d’euros respecte a la proposta del mes de desembre. En concret, s’ha aprovat un pressupost de 65.220.645 euros. Entre les inversions previstes per l’any vinent hi ha actuacions en instal·lacions esportives, reurbanització d’alguns barris i la recuperació d’edificis municipals, entre altres.

Aquest augment, tal com indica el govern, arriba a conseqüència que l’import dels lliuraments “a compte de la Participació en els tributs de l’Estat per a l’any 2021″ és superior a l’import que consta en la versió del pressupost aprovada al desembre. Així, han adaptat el nou pressupost a aquest augment dels ingressos.

Al·legacions dels partits i sindicats

En la mateixa aprovació, s’han estimat parcialment les al·legacions del sindicat Comissions Obreres (CCOO) i del grup municipal d’Esquerra Republicana. Alhora, s’han desestimat les al·legacions dels grups municipals de Guanyem Cerdanyola i En Comú Podem.

Els partits que han votat en contra han assenyalat mancances en els pressupostos. Des d’ERC han considerat que la primera versió del pressupost retallava drets dels treballadors del consistori, i han presentat al·legacions “per evitar aquestes retallades”. A més, la portaveu d’Esquerra, Helena Solà, ha enumerat els àmbits en els quals consideren que cal fer inversions com la creació d’un pla de xoc pels barris, la recollida de residus o un pla de joventut.

També ha votat en contra el grup municipal de Guanyem Cerdanyola, el qual va presentar al·legacions al pressupost. “Reclamem polítiques que hem demanat des de l’inici del mandat”, ha explicat Ivan González, destacant qüestions com la construcció d’una sala de música o l’augment d’inversió en salut pública.

Al grup municipal d‘En Comú Podem s’ha viscut una diferència de vots entre els seus regidors. Mentre Cecilia Collado i Pilar Adell s’han abstingut en la votació, Isaac Martínez ha votat en contra. Martínez ha retret al govern que aquests pressupostos podrien haver estat “els pressupostos més socials de la història”.

Des de Ciutadans han facilitat l’aprovació del pressupost amb una abstenció i han demanat un calendari de les inversions i una millor previsió en els pressupostos de 2022.

El regidor de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, ha demanat al govern que premi l’accelerador considerant que el pressupost és continuista i que està “molt condicionat per la inèrcia”. Per la seva banda, el regidor del PP, Manuel Buenaño ha preguntat quan es presentarà la Relació de Llocs de Treball (RLT) dels treballadors de l’Ajuntament.

Inversions per a 2021

En el capítol d’inversions previstes per a 2021, el pressupost se centra en els següents punts:

 • Cobrir pistes ZEM Fontetes – 800.000€
 • Recuperació de la Torre Vermella per a usos de ciutat – 550.000€
 • Aparcaments i nova cambra al Mercat de les Fontetes – 600.000€
 • Pista exterior i vestidors + grada a zona esportiva Guiera + coberta boina – 770.000€
 • Reforma i rehabilitació  de Ca n’Altimira – 500.000€
 • Reurbanització II fase a Fontetes – 500.000€
 • Reurbanització II fase a Serraperera –  500.000€
 • Reurbanització fase (IV) entorn Martinica – 600.000€
 • Instal.lació d’energies renovables  – 200.000€
 • Pla adeqüació polígons industrials  – 200.000€
 • Intervenció al clavegueram i reurbanització de Santa  Marcel.lina II Fase – 770.000€
 • Obres en l’espai públic  – 1.300.000€
 • Parcs Infantils – 100.000€
 • Polítiques d’Habitatge – 400.000€
 • Adquisició nova nau de la Brigada Municipal – 1.200.000€

Vols llegir més…?

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

La qüestió econòmica i de contractació va tenir un fort pes en el passat ple ordinari de l’EMD de Bellaterra, que va tenir lloc de forma telemàtica el 25 d’abril . L’òrgan de l’administració bellaterrenca va exposar les tasques, ingresos i despeses que s’havien treballat durant el primer trimestre del 2022 i presentar el tancament de l’any 2021 pel que fa a xifres. I és que segons els números presentats per la mateixa EMD, aquest primer trimestre del 2022 s’haurien ingressat 337.229 euros i s’haurien gastat 166.905 euros, sota una previsió de despesa total anual de 765.364 euros.

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

Recordo que la meva mare sempre em deia: “no et fiquis en política que et vindran a buscar”. Així començava la intervenció d’Albert Royo – exdirector del Diplocat i gran represaliat per la causa independentista – protagonista juntament amb d’altres 3.629 persones del llibre que ha publicat recentment el periodista i escriptor Jordi Panyella i que van presentar, ambdós testimonis, el passat 22 d’abril a la Sala d’Actes de Club Bellaterra.

1 Comentaris

1 Comment

 1. Gabi

  El pressupost és de 65 Milions i només es desglossen 9M
  Perquè no hi ha informació sobre la resta?

  Reply

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: