Els resultats de les eleccions del 14-F a Sant Cugat

by | febr. 15, 2021 | Política

  • Mira aquí els resultats de Bellaterra
  • Mira aquí els resultats de Cerdanyola
  • Mira aquí els resultats de Sant Quirze
  • Mira aquí els resultats de Sabadell

Junts per Catalunya ha estat el partit més votat a Sant Cugat, en les eleccions del Parlament de Catalunya d’aquest 14 de febrer, amb un 24% dels vots. Uns comicis marcats per la pandèmia del coronavirus, les mascaretes i els EPI, però que s’han desenvolupat amb total normalitat. S’han registrat algunes cues i, en la franja reservada per les persones contagiades, molt poca afluència.

La victòria de JuntsxCAT, la irrupció de VOX com a quarta força, la davallada de Ciutadans i el creixement del PSC són els grans titulars de la jornada a Sant Cugat. Tres santcugatencs han obtingut cadira com a diputats (Jordi Puigneró i Damià Calvet amb Junts i Ignacio Garriga amb VOX).

Tot i la normalitat de la jornada, la participació ha patit una forta davallada respecte les últimes eleccions catalanes i s’ha situat al voltant del 67%, vint punts menys que el 2017. Tot i això, és una xifra superior a la mitjana catalana.

Els resultats

Junts per Catalunya ha guanyat amb un 24% dels vots i 10.242 vots. A continuació, s’han situat ERC (17,8% i 7.528 vots), PSC (17,1% i 7.312vots), VOX (7,5% i 3.119 vots), CUP (6,7% i 2.836 vots), En Comú (6,5% i 2.759 vots), Ciutadans (6,4% i 2.668 vots), PDeCAT (5,8% i 2.412 vots) i PP (5,5% i 2.286 vots).

eleccions catalanes 2021 sant cugat

Creixement de socialistes i caiguda de Ciutadans

En comparació a les eleccions de 2017, PSC és el partit que més creix i passa d’un 10,9% a un 17,1% de percentatge de vot. Augmenten en menor mesura el Partit Popular i la CUP.

En canvi, Ciutadans es desploma: el 2017 va ser segona força i va rebre el 22% dels vots dels santcugatencs, mentre que aquest diumenge ha estat el setè amb un 6,4%. Junts per Catalunya i Esquerra Republicana també han perdut suport. En Comú Podem es manté pràcticament igual.https://flo.uri.sh/visualisation/5297453/embed?auto=1A Flourish chart

Vols llegir més…?

Aprovat amb desacord el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest any 2022

Aprovat amb desacord el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest any 2022

A data 3 d’octubre de 2022 va quedar aprovat el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest mateix any 2022. Es tracta d’un model simplificat de comptabilitat que han d’aplicar els municipis que no superen els 3 milions d’euros a gestionar. En el cas de l’EMD de Bellaterra, el pressupost a gestionar aquest any sumarà la xifra de 875.818 euros.

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

Ple extraordinari i presencial per aprovar els comptes de l’EMD 2021 i 2022

El president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu Atik, ha convocat per aquest dilluns 3 d’octubre a les 20 hores, un ple extraordinari de l’entitat bellaterrenca. Els objectius, aprovar els comptes de l’any 2021, renovar la línia de crèdit fins el 2023 i aprovar el pressupost de l’EMD de Bellaterra per aquest 2022 que estem a punt d’acabar.

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Quina és la situació de l’EMD de Valldoreix en comparació amb Bellaterra?

Aquesta darrera setmana l’Entitat Municipal Descentralitzada més propera a Bellaterra, l’EMD de Valldoreix va viure un episodi de dures contra l’oposició valldoreixenca, integrada pel PSC, ERC i la CUP. El president de l’administració de Junts per Valldoreix, Josep Puig, denunciava que el govern de l’administració se sentia “maltractat” per les “contínues queixes i acusacions” dels tres partits contra el govern.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Els resultats de les eleccions del 14-F a Cerdanyola - BellaterraDiari - […] Mira aquí els resultats de Sant Cugat […]
  2. El PSC guanya les eleccions del 14-F a Sabadell - BellaterraDiari - […] Mira aquí els resultats de Sant Cugat […]
  3. Junts per Catalunya ha estat la força més votada a Sant Quirze - BellaterraDiari - […] Mira aquí els resultats de Sant Cugat […]

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: