• Mira aquí els resultats de Bellaterra
  • Mira aquí els resultats de Sant Cugat
  • Mira aquí els resultats de Cerdanyola
  • Mira aquí els resultats de Sant Quirze

El Partit dels Socialistes de Catalunya va guanyar les eleccions del 14 de febrer de 2021 a Sabadell. Els socialistes van aconseguir 21.616 vots i el 26,98 per cent del total de vots, amb el 100 per cent escrutat. Esquerra Republicana es va consolidar com a principal alternativa al PSC, amb 16.101 vots i el 20,1 per cent de suports. En tercer lloc es va situar Junts per Catalunya, amb 14.034 vots i el 17,52 per cent del total. 

Socialistes, republicans i juntaires es van repartir els set districtes de la ciutat. Junts es va imposar al districte 1 de la ciutat (Centre, Eixample, Covadonga) i després d’un frec a frec amb els republicans finalment també al 2 (Creu Alta i Can Puiggener). ERC es va impostar al districte 5 (Can Feu i Merinals). Finalment el PSC es va col·locar a la resta de zones de la ciutat, tant al districte 3 (Ca n’Oriac, Can Deu, Torreguitart…), 4 (Can Rull, Can Llong, Concòrdia…), 6 (Campoamor, Esponceda, Creu de Barberà i Les Termes) i 7 (Torre-romeu i Can Roqueta).

Resultats a Sabadell al 100 per cent escrutat. Font: Ajuntament.
Resultats a Sabadell al 100 per cent escrutat. Font: Ajuntament.

La sorpresa de la nit, no per la seva aparició, sinó pel volum de vots va ser VOX. El partit d’extrema dreta va tenir un frec a frec amb En Comú Podem per situar-se com a quarta força a la ciutat i finalment així va ser. El partit d’extrema dreta va tenir 6.274 vots a Sabadell (7,83 per cent de vots) i VOX va ser la segona força més votada a Ca n’Oriac i la resta de barris del districte nord i la tercera al sud i a l’altra banda del Ripoll. En Comú Podem, amb 6.251 vots i el 7,80 per cent del total van ser cinquens.

Com entre VOX i En Comú Podem, frec a frec també entre Ciutadans i la CUP. Finalment els anticapitalistes van ser la setena força més votada, amb 5.020 vots (6,27 per cent). Ciutadans n’ha obtingut 4.908 (6,13 per cent dels vots) tres anys després de tenir-ne el 28 per cent a la ciutat. Cs és el gran derrotat de la nit a escala catalana ja que s’han enfonsat. El Partit Popular segueix en caiguda lliure, amb el 3,18 per cent i 2.544 votants. El PDeCAT ha aconseguit 1.707 vots, el 2,13 per cent, pràcticament la mateixa distància de vots que li ha tret Esquerra Republicana a Junts per Catalunya a la ciutat. Les altres formacions han obtingut resultats testimonials, per sota de l’1 per cent.

46% de vot independentista; 62% d’esquerres

Amb aquest resultat les formacions independentistes arriben al 46 per cent de vots a la ciutat, una xifra inèdita fins ara sumant els percentatges de vot d’Esquerra, Junts, la CUP i el PDeCAT arriben al 46,02 per cent. En l’eix esquerra-dreta, el percentatge de vots del PSC, ERC, En Comú Podem i la CUP arriba fins al 62,25 per cent.

FOTO: Ajuntament de Sabadell