[Podeu veure el ple extraordinari aquí]

L’EMD de Bellaterra va aprovar els comptes del 2019 el passat 10 de febrer del 2021. L’administració bellaterrenca va convocar d’urgència el primer ple extraordinari de l’any, enmig de queixes dels partits de l’oposició per qüestions econòmiques i l’abstenció d’una de les seves vocals a govern per “falta d’informació“.

Durant la sessió, el president de l’EMD, Ramon Andreu Atik (Gent per Bellaterra) argumentava que “hem atès a totes les peticions dels vocals” i que la transparència de l’administració en termes econòmics “està més que garantida”. Tot i així, el vocal de Convergents, Jordi Macarulla, es queixava que les seves explicacions “sempre eren insuficients”: “Ens està costant molt saber l’estat de comptes reals de l’EMD”, afirmava. Macarulla sostenia que la tresoreria de l’entitat local era negativa: “L’Ajuntament té un deute amb nosaltres de 169.000 euros des de fa anys, però aquests diners es compten com si hi fossin i acabem tenint uns resultats de tresoreria positius, mentre que els diners de tresoreria haurien de ser els reals, els que tenim al calaix, i aquests no hi són donat els problemes de finançament que es van manifestar a finals d’any“.

D’altra banda, Quim Oltra, d’Esquerra Republicana els preguntava si ja tenien el tancament de l’any 2020 fet i si “tindrien alguna idea” de si tindrien el pressupost pel 2021 enllestit en algun moment. Des de govern, Guillem Nadal admetia que “anem amb retard, però s’està treballant amb un tècnic de la Diputació el nou format”.

Altres crítiques van anar en la línia d’aprovar un Estat de Comptes en un ple extraordinari i no aprofitant un d’ordinari, amb el sobrecost que suposa per les arques locals pagar als assistents en una sessió extra. També van criticar el retard amb el qual s’aprovava el 2019 quan estem a 2021 i la poca inversió en infraestructura situada en un 15% del total. Respecte els diners que deu l’Ajuntament a l’EMD el vocal Convergent apuntava: “no sabem ni com vindran, ni si vindran aquests diners”.

Finalment, tant el Compte General de l’Exercici 2019, com el Compte de Recaptació de l’Exercici 2020 – format bàsicament per la recaptació de les taxes dels guals bellaterrencs – es van aprovar. El primer, amb l’abstenció de la vocal a govern Chus Cornellana qui va dir que “no tenia informació suficient i per tant s’abstindria”, els vots en contra d’Esquerra Republicana, Convergents i els vots a favor del partit a govern Gent per Bellaterra. La Recaptació es va aprovar amb els vots a favor de Convergents i Gent per Bellaterra, en canvi ERC es va abstenir.

FOTO: Els actuals integrants del ple bellaterrenc. D’esquerra a dreta, Ramon Andreu (GxB), Beatriz Ripol (secretària municipal), Jordi Sans (GxB), Chus Cornellana (GxB), Guillem Nadal (GxB), Mei Barceló (GxB), Tensi Torrecilla (GxB), Jordi Macarulla (Convergents), Laura Batalla (ERC) i Quim Oltra (ERC) | Redacció