Viu el Vallès és el nou perfil del Consell Comarcal del Vallès Occidental a l’aplicació Wikiloc on ja s’hi poden trobar 36 rutes per fer a peu, en bicicleta o a cavall, pels 23 municipis de la comarca. Aquesta eina arriba en un moment de limitació de la mobilitat al perímetre comarcal a causa de les restriccions de la Covid-19 i pot ser una molt bona manera de descobrir la comarca.

Wikiloc és un lloc per descobrir i compartir rutes a l’aire lliure a peu, en BTT i de moltes més activitats. Actualment compta amb 7.650.525 membres explorant i compartint 21.628.349 rutes. Funciona a través d’una app on les rutes estan georeferenciades i s’assenyalen els punts d’interès (waypoints). Les rutes es mostren sobre mapes i a més de la descripció de la ruta i l’entorn, es disposa d’informació sobre distància, dificultat, perfil altimètric, etc. 

Rutes pel Vallès

Cerdanyola- Serra de Llagat – Canaletes- Riera de Sant Cugat

Un dels itineraris que s’hi inclouen són els passejos a peu que comencen des de Cerdanyola i recorren part de la serra de Collserola. En aquest cas, la ruta passa per la Serra de Llagat, el Torrent de Sant Iscle, recorre tota la zona del barri de Canaletes i acaba al Parc de la riera de Sant Cugat. Es tracta d’un passeig per fer en família i d’uns 7,25 km de distància. 

Cerdanyola – Caldes de Montbui – El Farell – Cerdanyola 

Aquesta és una ruta ideal per als ciclistes de carretera. Es tracta d’un recorregut de 63 km de distància que comença a Cerdanyola del Vallès i arriba al Farrell, on es poden contemplar vistes al Vallès Occidental i Oriental. 

Ripollet – Castellar del Vallès

I per a qui prefereixi el ciclisme de muntanya, pot seguir aquesta ruta fàcil, d’uns 36 km, que comença des de Ripollet, seguint el carril bici del riu Ripoll, en direcció a Barberà i que segueix a pista plana fins a Castellar. 

Cerdanyola – Ripollet – Montcada

Per practicar el senderisme, Wikiloc ofereix rutes circulars i de dificultat baixa com aquestes, recorrent els municipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada. Es tracta d’un recorregut d’uns 8 km i que tarda a completar-se aproximadament dues hores.

Per a consultar més rutes, visiteu el següent enllaç


FOTO: visió de la Mola des del Turó de Sant Pau de Bellaterra | TONI ALFARO