L’antic regidor responsable de Relacions amb l’EMD de Bellaterra, Víctor Francos (PSC), serà el nou secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, a les seves xarxes socials. Miquel Iceta, ministre de Política Territorial, ha decidit que Francos sigui la seva mà dreta en el seu nou equip en el ministeri. 

Amb aquest nomenament, l’antic regidor amb la cartera de Bellaterra s’encarregarà de l’impuls, direcció i gestió de la política del Govern referent a l’organització i activitat territorial de l’Estat, a l’Administració General de l’Estat en el territori, així com a les relacions institucionals amb les comunitats autònomes i les entitats locals.

El cerdanyolenc serà nomenat pel Consell de Ministres aquest dimarts 23 de febrer. Víctor Francos havia exercit com a cap de gabinet de Salvador Illa en el Ministeri de Sanitat i havia estat cap de campanya en les eleccions del 14-F. També era el segon tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Cerdanyola amb el PSC i el regidor de Serveis Jurídics, Espai Públic Secretaria, Serveis Urbans i Relacions amb l’EMD de Bellaterra.

Amb el PSC, el cerdanyolenc ha estat regidor del govern local en dues ocasions i ha participat en la coordinació del Partit Socialista a nivell català. Així, entre altres càrrecs, ha estat director de Relacions parlamentàries de la Presidència de la Generalitat (2006-2010), assessor parlamentari del Grup Socialista al Parlament de Catalunya (2011), coordinador General del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2011-2013), director de Gabinet de la Primera Secretaria del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2013-2014) i director dels Serveis Jurídics del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2017-2018). A més, va ser assessor de la Diputació de Barcelona (2015-2016), director del Parc Tecnològic del Vallès (2018-2019) i director de Relacions Institucionals i Comunicació Corporativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (2019-2020).

Llegeix aquí l’entrevista en vídeo que vàrem fer-li des de BellaterraDiari el juliol del 2019

Aquí algunes de les seves declaracions polèmiques entorn Bellaterra i l’EMD

FOTO: Imatge de l’entrevista feta a BellaterraDiari el juliol del 2019 | Redacció