Els CAPs de Cerdanyola ja estan vacunant de la Covid a persones grans, dependents i cuidadores

by | febr. 23, 2021 | Societat

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Cerdanyola, igual que tots els CAP de Catalunya ja estan vacunant a les persones grans, depenents i cuidadors, del virus de la Covid-19. Des dels centres ja estan contactant amb els habitants per programar la vacunació.

Els llistats arriben al CAP en qüestió – el de Serraparera per tots els bellaterrencs – des del Departament de Salut i la vacuna administrada és la de Pfizer. Es tracta de l’estratègia de vacunació a tot el país i que es comunica puntualment en les compareixences setmanals del Dr. Argimon i la Dra. Cabezas, de Salut Pública del Departament de Salut.

En aquests moments, ja són tres les vacunes que s’estan administrant dins de l’estratègia de vacunació de Catalunya; la de Pfizer/BioNTech, la de Moderna/Lonza i, des del 9 de febrer de 2021, la d’Oxford/AstraZeneca.

La campanya de vacunació avança de manera progressiva. En aquesta primera fase de vacunació, amb les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza, ja tenen la pauta de vacunació gairebé completa –dues dosis– els següents col·lectius:

  • Residències de persones grans i amb discapacitat.
  • Personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones grans i amb discapacitat.

Es continuen administrant les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza als següents col·lectius:

  • Diferents grups sanitaris i sociosanitaris.

D’altra banda, a partir d’aquesta setmana es comencen a administrar les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza a:

A mesura que la població anterior estigui vacunada, s’ampliarà la vacunació a altres persones de risc.

Paral·lelament, des del 9 de febrer s’ha començat a administrar la vacuna d’Oxford/AstraZeneca als ciutadans menors de 56 anys, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, sense patologies greus i no considerats persona de risc que pertanyin a un dels següents col·lectius professionals

  • Professionals dels següents col·lectius menors de 56 anys i sense cap patologia, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, que estiguin en actiu i treballin presencialment en contacte amb pacients: fisioterapeutes, farmacèutics i auxiliars d’oficina de farmàcia, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, òptics, optometristes, protètics dentals, odontòlegs, higienistes, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i estudiants de la salut.
  • Tot el personal dels centres educatius.
  • Els professionals que treballen en els serveis públics considerats essencials, com ara Mossos d’Esquadra, policia local, professionals de serveis penitenciaris, Guàrdia Urbana, protecció civil, professionals del Servei D’assistència Domiciliària i bombers.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: