Els CAPs de Cerdanyola ja estan vacunant de la Covid a persones grans, dependents i cuidadores

by | febr. 23, 2021 | Societat

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Cerdanyola, igual que tots els CAP de Catalunya ja estan vacunant a les persones grans, depenents i cuidadors, del virus de la Covid-19. Des dels centres ja estan contactant amb els habitants per programar la vacunació.

Els llistats arriben al CAP en qüestió – el de Serraparera per tots els bellaterrencs – des del Departament de Salut i la vacuna administrada és la de Pfizer. Es tracta de l’estratègia de vacunació a tot el país i que es comunica puntualment en les compareixences setmanals del Dr. Argimon i la Dra. Cabezas, de Salut Pública del Departament de Salut.

En aquests moments, ja són tres les vacunes que s’estan administrant dins de l’estratègia de vacunació de Catalunya; la de Pfizer/BioNTech, la de Moderna/Lonza i, des del 9 de febrer de 2021, la d’Oxford/AstraZeneca.

La campanya de vacunació avança de manera progressiva. En aquesta primera fase de vacunació, amb les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza, ja tenen la pauta de vacunació gairebé completa –dues dosis– els següents col·lectius:

  • Residències de persones grans i amb discapacitat.
  • Personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones grans i amb discapacitat.

Es continuen administrant les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza als següents col·lectius:

  • Diferents grups sanitaris i sociosanitaris.

D’altra banda, a partir d’aquesta setmana es comencen a administrar les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza a:

A mesura que la població anterior estigui vacunada, s’ampliarà la vacunació a altres persones de risc.

Paral·lelament, des del 9 de febrer s’ha començat a administrar la vacuna d’Oxford/AstraZeneca als ciutadans menors de 56 anys, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, sense patologies greus i no considerats persona de risc que pertanyin a un dels següents col·lectius professionals

  • Professionals dels següents col·lectius menors de 56 anys i sense cap patologia, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, que estiguin en actiu i treballin presencialment en contacte amb pacients: fisioterapeutes, farmacèutics i auxiliars d’oficina de farmàcia, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, òptics, optometristes, protètics dentals, odontòlegs, higienistes, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i estudiants de la salut.
  • Tot el personal dels centres educatius.
  • Els professionals que treballen en els serveis públics considerats essencials, com ara Mossos d’Esquadra, policia local, professionals de serveis penitenciaris, Guàrdia Urbana, protecció civil, professionals del Servei D’assistència Domiciliària i bombers.

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: