Els Centres d’Atenció Primària (CAP) de Cerdanyola, igual que tots els CAP de Catalunya ja estan vacunant a les persones grans, depenents i cuidadors, del virus de la Covid-19. Des dels centres ja estan contactant amb els habitants per programar la vacunació.

Els llistats arriben al CAP en qüestió – el de Serraparera per tots els bellaterrencs – des del Departament de Salut i la vacuna administrada és la de Pfizer. Es tracta de l’estratègia de vacunació a tot el país i que es comunica puntualment en les compareixences setmanals del Dr. Argimon i la Dra. Cabezas, de Salut Pública del Departament de Salut.

En aquests moments, ja són tres les vacunes que s’estan administrant dins de l’estratègia de vacunació de Catalunya; la de Pfizer/BioNTech, la de Moderna/Lonza i, des del 9 de febrer de 2021, la d’Oxford/AstraZeneca.

La campanya de vacunació avança de manera progressiva. En aquesta primera fase de vacunació, amb les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza, ja tenen la pauta de vacunació gairebé completa –dues dosis– els següents col·lectius:

  • Residències de persones grans i amb discapacitat.
  • Personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones grans i amb discapacitat.

Es continuen administrant les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza als següents col·lectius:

  • Diferents grups sanitaris i sociosanitaris.

D’altra banda, a partir d’aquesta setmana es comencen a administrar les vacunes de Pfizer/BioNTech i Moderna/Lonza a:

A mesura que la població anterior estigui vacunada, s’ampliarà la vacunació a altres persones de risc.

Paral·lelament, des del 9 de febrer s’ha començat a administrar la vacuna d’Oxford/AstraZeneca als ciutadans menors de 56 anys, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, sense patologies greus i no considerats persona de risc que pertanyin a un dels següents col·lectius professionals

  • Professionals dels següents col·lectius menors de 56 anys i sense cap patologia, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers sis mesos, que estiguin en actiu i treballin presencialment en contacte amb pacients: fisioterapeutes, farmacèutics i auxiliars d’oficina de farmàcia, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, òptics, optometristes, protètics dentals, odontòlegs, higienistes, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i estudiants de la salut.
  • Tot el personal dels centres educatius.
  • Els professionals que treballen en els serveis públics considerats essencials, com ara Mossos d’Esquadra, policia local, professionals de serveis penitenciaris, Guàrdia Urbana, protecció civil, professionals del Servei D’assistència Domiciliària i bombers.