L’escola bressol la Llar d’en Pitus de Bellaterra va organitzar, per 4rt any consecutiu, una Xocolatada Solidària per recaptar fons per la recerca contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu. Una iniciativa que es fa en moltes escoles, empreses i entitats de Catalunya al voltant del 15 de febrer, Dia Internacional del Càncer Infantil.

En concret, l’escola bressol bellaterrenca va aconseguir recaptar 1.469,80 euros solidaris a través de la venda de tasses de xocolata calenta, berenar i donacions. Actualment un 20% de nens amb càncer no superen la malaltia i el 80% es curen però a vegades amb seqüeles importants. El centre de Bellaterra ha agraït a totes les famílies que haguessin posat ” com sempre el seu granet de sorra”, fet que demostra que malgrat son una escola “molt i molt petita” són, a la vegada “MOLTS GRAN”.

Així, l’edició d’aquest 2021 de la Xocolatada Solidària impulsada per l’Hospital Sant Joan de Déu s’ha organitzat ja a 312 localitzacions diferents i les recaptacions han oscil·lat entre els 158.000 euros l’any 2018, 400.000 euros l’any 2019 i 452.000 euros el 2020.

Si hi ha més empreses, associacions o escoles interessades en organitzar-ne una, poden contactar amb l’organització a través de la seva pàgina web

xocolatada solidaria llar d'en pitus 2021
xocolatada solidaria llar d'en pitus 2021
xocolatada solidaria llar d'en pitus 2021
xocolatada solidaria llar d’en pitus 2021

Com participar-hi enmig de la pandèmia?

Per poder seguir fent-la enmig d’una pandèmia, l’organització de l’activitat proposa dues opcions:

Opció 1
Xocolatada presencial a l’escola/empresa/entitat (como sempre, però respectant les distàncies i normatives actuals). Podeu fer-la a la pròpia classe, al pati, al menjador, a l’hora de la sortida, per grups, etc.).

Com?

– Informar a les famílies que l’escola participa en la 4a Xocolatada Solidària per a la investigació del càncer infantil el dia que trieu, mitjançant el donatiu que considereu.

– Preparar la xocolatada a la vostra manera (demanar col·laboració a comerços o empreses properes o comprant el material, i es poden oferir sucs o cafè o xocolata amb melindros, batut de xocolata ja preparat, etc.)

– Formar un equip de voluntaris per preparar la xocolatada el dia seleccionat. Repartir la xocolata o el que s’hagi triat i recollir les donacions (el mateix dia o durant tota la setmana).

Opció 2:
Xocolatada a distància (si no es poden fer presencials, es poden organitzar en format on-line, a casa, a xarxes socials, fent una rifa, fent conscienciació a les famílies de la importància de la investigació, etc.)

Com?

– Informar a les famílies de l’escola, treballadors de l’empresa o participants de l’entitat, que enguany participeu en la 4a Xocolatada Solidària per a la investigació del càncer infantil. I que, tot i que no la podeu fer de forma presencial, podeu “Muntar un bon cacau entre tots!”

Algunes idees:

– Preparar packs individuals (cacau, galetes, pa amb xocolata, una presa de xocolata, etc .) que els alumnes/treballadors s’emportaran a casa a canvi d’un petit donatiu.

– Organitzar un repte entre les famílies de l’escola o treballadors:

Fer un donatiu individual a través de la web (amb targeta bancaria) i fer una xocolatada a casa, en la que es connecti amb els companys de classe a una hora concreta i es vegin tots menjant xocolata.
Al fer el donatiu, rebràs el diploma de ‘jo ja he donat’ i pots fer una foto amb la que: muntar un collage amb totes les fotos a exposar en l’escola; organitzar un repte en la classe; fer un concurs en xarxes socials amb la foto més divertida, etiquetar a 3 amics més per a que es sumin a la campanya, etc.
Organitzar una rifa amb productes. S’ofereixen butlletes a canvi d’un donatiu, s’organitza el sorteig de regals i la recaptació es destina a la Xocolatada Solidària. Podeu demanar la col·laboració de comerços locals per als regals de la rifa.

Si hi ha més empreses, associacions o escoles interessades en organitzar-ne una, poden contactar amb l’organització aquí

FOTOS: Llar d’en Pitus | Cedides