L’1 de març és el dia de Discriminació Zero o “Zero Discrimination Day“, Dia Mundial representatiu en la lluita contra l’estigma que pateixen les persones amb VIH o sida. El desconeixement sobre la malaltia continua generant pors i prejudicis que generen situacions de discriminació, tant en l’àmbit social, mèdic, jurídic, com laboral.

És per aquest motiu que la Fundació Autònoma Solidària situada al campus de la UAB a Bellaterra i el Comitè 1 de Desembre organitzaran proves ràpides gratuïtes i confidencials. El Comitè 1 de Desembre és una plataforma unitària d’entitats dedicades al VIH i dedica els seus esforços a reivindicar els canvis polítics necessaris per eliminar aquesta discriminació, a més d’altres accions vinculades a l’atenció i les cures de les persones afectades.

Un any més el programa de Salut de la UAB es suma a la reivindicació contra l’estigma de les persones amb VIH, i convida a participar a les accions que tindran lloc durant la propera setmana per conscienciar sobre el VIH i la SIDA al Campus. L’1 de març, de 17 a 19 hores, persones amb VIH explicaran les seves experiències en primera persona al webinar Veus de VIHda. Fck Stigma. Els dies 1 i 2 de Març, de 10 a 18 hores, es farà la campanya de proves ràpides al Centre de Recursos, a la plaça Cívica, al costat de la farmàcia. Si vols fer-te la prova, només t’has d’inscriure’t omplint el formulari que hi ha a la pàgina web de la UAB.

La prova ràpida del VIH és gratuïta i confidencial, i a la vegada molt necessària si creus que has estat en risc de transmissió, ja que en cas de donar positiu, és beneficiós començar a tractar-se el més aviat possible.

FOTO: Comitè 1 de Desembre