Brot de COVID a la Vila Universitària de Bellaterra

by | febr. 25, 2021 | Societat

Vila Universitària de la UAB | Google

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) investiga la possibilitat que s’hagin produït almenys 24 contagis de covid-19 a la Vila Universitària, el complex de pisos d’estudiants del campus de Bellaterra. A més, una vintena més d’estudiants estarien pendents de saber els resultats de les proves PCR que se’ls han realitzat per a saber si també tenen coronavirus, segons una informació que publica el diari ‘ARA’ i d’altres mitjans nacionals com EL PERIÓDICO.

Segons el citat mitjà, el Departament de Salut de la Generalitat ha informat la universitat del brot perquè obri un expedient i investigui l’origen dels contagis. Els estudiants que han donat positiu, segons aquestes fonts, i els que encara no han rebut el resultat de les proves es troben aïllats en pisos buits del complex i la majoria tenen símptomes lleus o són asimptomàtics. No obstant això, no poden sortir de les seves habitacions.

A l’espera de conèixer els resultats de la recerca oberta per la UAB, en les xarxes estudiants del campus ja s’han manifestat i alguns han reconegut obertament el “descontrol” que hi havia a la Vila.

La UAB, com la resta de les universitats catalanes, a partir d’aquest segon semestre, que van començar sobre el 22 de febrer, només permet l’accés als seus estudiants per a classes pràctiques i exàmens a partir de segon curs. Les classes presencials han quedat restringides únicament als alumnes de primer, tal com va aprovar el Procicat el passat dia 5.

També la Vila Universitària, que acull a estudiants i investigadors que vénen des de lluny, té un perfil d’ocupació sota perquè molts estudiants de grau havien tornat als seus llocs d’origen davant la suspensió de classes.

FOTO: Alguns pisos de la Vila Universitària

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. 13 positius entre les 996 PCR fetes després d'un brot de Covid-19 a la Vila Universitària - BellaterraDiari - […] Salut ha detectat 13 casos positius de Covid-19 entre les 996 proves PCR realitzades als estudiants que resideixen a la Vila Universitària…

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: