Salut fa un cribratge a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma

by | febr. 25, 2021 | Societat

campus uab vila

Els 1.400 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona han estat convocats a participar a un cribratge de COVID-19, que tindrà lloc aquest dijous 25 de febrer a la tarda i demà divendres 26 al matí. Aquesta acció s’ha posat en marxa després d’haver detectat diversos casos positius a la Vila. Els alumnes que són susceptibles de participar al cribratge ja han estat avisats des de la universitat.

L’objectiu del cribratge és detectar casos de COVID-19 asimptomàtics i poder tallar el més aviat possible les cadenes de transmissió. La iniciativa s’ha impulsat des del Departament de Salut, coordinat pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’ICS, i amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Complexa organització del dispositiu

L’acció de cribratge està preparada per arribar a 1.400 estudiants, però el nombre de proves que s’acabin fent dependrà de la resposta de les persones que han estat convocades a participar-hi. Salut destaca que el dispositiu requereix una complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai (així com la posterior neteja), com a la coordinació de tots els professionals i la logística que requereix dotar el dispositiu i gestionar la recollida i entrega de mostres al laboratori. Les proves PCR es faran en una sala de l’Edifici Blanc, al costat de l’Hotel. Aquesta tarda el cribratge és de 15 a 20 h i demà de 9 a 15 h.

Les persones que s’hagin fet la prova PCR al cribratge podran consultar-ne el resultat a La Meva Salut, en un termini aproximat de 48 h. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS als casos negatius que tinguin signat l’e-consentiment.

FOTO: La Vila Universitària al campus bellaterrenc | Laia Tardós

Vols llegir més…?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: