Els 1.400 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona han estat convocats a participar a un cribratge de COVID-19, que tindrà lloc aquest dijous 25 de febrer a la tarda i demà divendres 26 al matí. Aquesta acció s’ha posat en marxa després d’haver detectat diversos casos positius a la Vila. Els alumnes que són susceptibles de participar al cribratge ja han estat avisats des de la universitat.

L’objectiu del cribratge és detectar casos de COVID-19 asimptomàtics i poder tallar el més aviat possible les cadenes de transmissió. La iniciativa s’ha impulsat des del Departament de Salut, coordinat pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’ICS, i amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Complexa organització del dispositiu

L’acció de cribratge està preparada per arribar a 1.400 estudiants, però el nombre de proves que s’acabin fent dependrà de la resposta de les persones que han estat convocades a participar-hi. Salut destaca que el dispositiu requereix una complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai (així com la posterior neteja), com a la coordinació de tots els professionals i la logística que requereix dotar el dispositiu i gestionar la recollida i entrega de mostres al laboratori. Les proves PCR es faran en una sala de l’Edifici Blanc, al costat de l’Hotel. Aquesta tarda el cribratge és de 15 a 20 h i demà de 9 a 15 h.

Les persones que s’hagin fet la prova PCR al cribratge podran consultar-ne el resultat a La Meva Salut, en un termini aproximat de 48 h. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS als casos negatius que tinguin signat l’e-consentiment.

FOTO: La Vila Universitària al campus bellaterrenc | Laia Tardós