Els Col·lectius Assemblearis Universitaris (CAU-IAC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reclamen al rector, Javier Lafuente, l’aturada de l’activitat docent presencial. Ho fan després que s’hagi detectat un brot de COVID-19 entre estudiants a la Vila Universitària, i considerant “insensata i irresponsable” la decisió de reprendre la presencialitat de la docència de primer curs.

En un comunicat, asseguren que van advertir dels riscos de recuperar l’activitat a les aules, i per això demanen que es retorni a la situació prèvia i que es convoqui el Comitè de Seguretat i Salut per abordar a situació actual. El col·lectiu també adverteix a l’equip rector que no renunciarà “a cap via legal” per reivindicar dels seus drets.

Brot a la Vila Universitària

El 25 de febrer, es van detectar una vintena de positius de COVID-19 entre els residents de la Vila Universitària de la UAB. La universitat va requerir als 1.400 residents que es confinessin i el Departament de Salut va realitzar un cribratge amb PCR durant els dies 25 i 27. Salut esperava arribar a les 1.000 proves, de les quals encara no es coneix el resultat. 

FOTO: El campus de la UAB buit | UAB