Salut ha detectat 13 casos positius de Covid-19 entre les 996 proves PCR realitzades als estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la UAB de Bellaterra, després que el dijous passat es detectés un brot de Covid-19 amb més d’una vintena de positius.

Estudiants expliquen el brot de coronavirus

Segons una informació que publica Adolescents.cat, que ha pogut parlar amb diversos joves que actualment resideixen a la Vila Universitària de la UAB, l’origen del brot es va produir a causa d’una festa multitudinària. “Uns van fer una festa de 30 persones en un pis, i se’n van contagiar 24”, explica la Nataly Delgadillo, resident a la Vila, “i aquests 24 han contagiat 20 persones més”.

Així ho confirmen des de la UAB, que expliquen que el focus del contagi es va produir, efectivament, en una festa.

Els testimonis entrevistats també expliquen que moltes de les places d’allotjament de la Vila s’han ocupat darrerament per estudiants d’Erasmus i intercanvi i que aquesta arribada ha disparat les festes en habitacions i celebracions de “Welcome Erasmus”.

Demanen suspendre les classes presencials

Els Col·lectius Assemblearis Universitaris (CAU-IAC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reclamen al rector, Javier Lafuente, l’aturada de l’activitat docent presencial. Ho fan després que s’hagi detectat aquest brot de COVID-19 entre estudiants a la Vila Universitària, i considerant “insensata i irresponsable” la decisió de reprendre la presencialitat de la docència de primer curs.

FOTO: La residència universitària de la UAB al campus de Bellaterra | UAB